Τρίτη 01.12.2020
More

  Στη Βουλή οι επιστολές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

  Τρεις επιστολές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κατέθεσε η Μ. Τζούφη στη Βουλή

  Τρεις επιστολές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κατέθεσε ως κοινοβουλευτικές αναφορές η Μ. Τζούφη, ζητώντας από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες.

  Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα με την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου (4399/2016), ο οποίος προβλέπει ενισχύσεις έως 55% για τους κλάδους του τουρισμού, της μεταποίησης και της παροχής υπηρεσιών μέσω της «Γενικής Επιχειρηματικότητας» και της «Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων». Αν και έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτοι κύκλοι και βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρίτος, δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα ούτε για τις επιχειρήσεις της πρώτης φάσης.

  Στο ίδιο μήκος κύματος, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισημαίνει πως παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την ένταξη 165.000 επιχειρήσεων στο χρηματοδοτικό εργαλείο «Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ» και την πληρωμή των κεφαλαίων μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος υπολογισμού της οικονομικής ενίσχυσης, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει σε έκδοση της απαραίτητης απόφασης.

  Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή με τίτλο «Επίλυση προβλημάτων επιχειρήσεων λόγω ΠΟΕ», επισημαίνοντας πως όσοι επενδυτές έχουν ελεγχθεί από το Περιφερειακό Όργανο Ελέγχου (ΠΟΕ) δεν επιχορηγούνται λόγω αδυναμίας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Την ίδια στιγμή, οι αποφάσεις ιδιωτικών ΠΟΕ ανεβαίνουν κανονικά με αποτέλεσμα οι επενδυτές που έχουν προχωρήσει σε δαπάνες για τον έλεγχό τους από τον ΠΟΕ της Περιφέρειας, αναγκάζονται να πληρώσουν εκ νέου, ώστε να ελεγχθούν και από ιδιωτικό ΠΟΕ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  17 κρούσματα στην Ήπειρο-11 στα Ιωάννινα-6 στην Άρτα

  Στα 17 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  19 τα νέα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος

  Παράταση συναγερμού στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου

  Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα

  Ως τα τέλη του χρόνου τα εμβόλια στην Ελλάδα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουγός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.