Κυριακή 23.06.2024
More

  Στήριξη Αμυρά σε μαθητές με Σύνδρομο Asperger

  Τη στήριξή του σε άτομα με Υψηλής Λειτουργικότητας Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (ΥΛΑ) / Σύνδρομο Asperger (ΣΑ) δηλώνει ο βουλευτής Ιωαννίνων Γ. Αμυράς με παρέμβασή του στη Βουλή αναφορικά με τον τρόπο εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

  Ο βουλευτής με Αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως καταθέτει το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), με το οποίο καθίσταται σαφής η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με τη συμπερίληψη των μαθητών με Σύνδρομο Asperger στις ευεργετικές διατάξεις του ν.3749/2009 που καθορίζει τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

  «Η ομαλοποίηση της διαδικασίας εξέτασης των μαθητών Σύνδρομο Asperger για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τρόπο που να αναγνωρίζει και να σέβεται τις ιδιαιτερότητές τους αποτελεί προϋπόθεση για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στις εξετάσεις, καθώς και την επιδίωξη υψηλότερων στόχων», επισημαίνει ο Γιώργος Αμυράς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ