Παρασκευή 17.09.2021
More

  Στήριξη στις αυτόχθονες φυλές βοοειδών και την εκτατική κτηνοτροφία

  Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών

  O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών.

  Ο πρόεδρος της ΕΕΕΒΦΒ Αχιλλέας Τσαπραϊλης και ο Γ.Γ  Dr Γιάννης Καζόγλου, ενημέρωσαν διεξοδικάγια τα ζητήματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα για τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πανδημία στις εκτροφές της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν την έδρα τους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας.

  Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω στήριξης των Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών.

  Ο κ. Λιβανός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εκτροφέων ότι από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου είναι η ανάδειξη και ουσιαστική στήριξη των προϊόντων πολύ υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, η οποία θα μεγιστοποιήσει την προστιθέμενη αξία για τους παραγωγούς και εν προκειμένω για τους εκτροφείς αυτόχθονων φυλών βοοειδών της χώρας.

  Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΕΕΒΦΒ κ. Τσαπραΐλης, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός, όπως είπε, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ένας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει φιλοκτηνοτροφικές ιδέες. «Ελπίζουμε ότι η συνεργασία που ξεκινήσαμε σήμερα θα έχει καλή συνέχεια, προκειμένου η  εκτατική κτηνοτροφία και οι αυτόχθονες φυλές θα τύχουν της στήριξης που αξίζουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.  Τσαπραΐλης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ