Παρασκευή 04.12.2020
More

  Στήριξη στους Ηπειρώτες πτηνοτρόφους

  Στήριξη για ανάπτυξη του κλάδου της πτηνοτροφίας ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γ. Αμυράς

  Τη στήριξη για ανάπτυξη του κλάδου της πτηνοτροφίας με τη δημιουργία βιώσιμων, ανταγωνιστικών και υγιών επενδύσεων για τις επιχειρήσεις των πτηνοτρόφων παραγωγών ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

  Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας, μέσω της οποία γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ (88642/26.8.2020) που αφορά στην ένταξη των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, επιτρέπεται μόνο η ίδρυση πτηνοτροφικών μονάδων αναπαραγωγής για τις ίδιες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν πλήρως καθετοποιημένα, αποκλείοντας έτσι το σύνολο των παραγωγών-αγροτών από τη διαδικασία ενίσχυσης και δημιουργίας νέων σύγχρονων πτηνοτροφικών μονάδων.

  Επιπλέον, αποκλείονται από τα κίνητρα ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου η επέκταση υφιστάμενων και η ίδρυση νέων πτηνοτροφικών μονάδων κρεατοπαραγωγής, μη δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο σύνολο των Ελλήνων παραγωγών –  πτηνοτρόφων να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

  «Οι Ηπειρώτες πτηνοτρόφοι παράγουν το 70% της ελληνικής πτηνοτροφίας συμβάλλοντας στην οικονομία όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Είναι άκρως αναγκαία, ειδικά σήμερα που οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid 19 είναι τεράστιες, η ώθηση του κλάδου, η ανάπτυξή του, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων του έναντι των αγορών του εξωτερικού αλλά και η στήριξη του Ηπειρώτη παραγωγού πτηνοτρόφου ώστε να μπορέσει να αναπτύξει την επιχείρησή του», τονίζει ο κ. Αμυράς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ο «οδικός χάρτης» του lockdown μέχρι τα Χριστούγεννα

  Ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν σίγουρα κλειστές

  Έρχονται μειώσεις τελών, για κατοικίες της πόλης

  Μικρότερα δημοτικά τέλη με οριζόντιο τρόπο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

  Εμπόδια και καθυστερήσεις που κρίνουν το πρόγραμμα έργων

  Η συζήτηση κάθε φορά για το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς στο δημοτικό συμβούλιο έχει δύο βασικές παραμέτρους

  Δυσκολεύει την επανένταξη η περίοδος εγκλεισμού

  Αλματώδης αύξηση του αριθμού των ατόμων που ζήτησαν στήριξη στο ΚΕΘΕΑ το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.