Τετάρτη 03.03.2021
More

  Στήριξη της διά βίου εκπαίδευσης των ΑμεΑ

  Το σημαντικό κενό στο εκπαιδευτικό σύστημα για άτομα με σοβαρές αναπηρίες, αναδεικνύουν ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς και 12 ακόμη βουλευτές της ΝΔ με Ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

  Στην χώρα μας λειτουργούν εκπαιδευτικές δομές ΑμεΑ σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (Ειδικά Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) και δευτεροβάθμιο επίπεδο (ΕΕΕΕΚ & ΕΕΛ), μέχρι την ηλικία των 20-22 ετών. Πρόκειται για μαθητές που είναι στην πλειονότητά τους άτομα με σοβαρές αναπηρίες και βαριά νοητική υστέρηση, οι οποίοι όταν τελειώσουν το σχολείο επιστρέφουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον και αποκόπτονται από οποιαδήποτε περαιτέρω πρόσβαση σε εκπαίδευση, επαγγελματική φροντίδα ή κατάρτιση.

  Τα τελευταία χρόνια, 36 σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων μαθητών ΕΕΕΕΚ σε όλη την χώρα έχουν κινητοποιηθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα μετα-γυμνασιακή δομή διά βίου εκπαίδευσης, εργασίας και φροντίδας, η οποία να αποτελεί συνέχεια των ΕΕΕΕΚ και να περιλαμβάνει διδασκαλία βασικών μαθημάτων, καθώς και ποικίλες δραστηριότητες εργασιοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ψυχοκινητικής αγωγής, ιπποθεραπείας, κλπ.

  Σε αυτό το κοινωνικό αίτημα ανταποκρίνονται οι 13 ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος και στη δρομολόγηση λύσεων από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ