Παρασκευή 23.02.2024
More

  Στις 11:30 ανακοινώνεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας- Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης

  Σήμερα θα ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

  Επικρατέστερος για την ανάληψη αυτών των καθηκόντων φαίνεται πως είναι ο Κύπριος πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινώσει στις 11:30 την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα ολοκληρωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό.

  Η σύσταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και η επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη ως επικεφαλής- θέση στην οποία στη συνέχεια αρνήθηκε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ- αποτέλεσε το βασικό θέμα του πρόσφατου ανασχηματισμού και αφορμή σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματικής αντιπολίτευση.

  Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων (2014-2019). Επίσης, υπήρξε ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΔΗΣΥ, όπως και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», για τη θέση του υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας επικρατέστερος είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ