Πέμπτη 25.07.2024
More

  Στις 20:00 η απόφαση για Κασιδιάρη και Κανελλόπουλο από τον Άρειο Πάγο

  Ορισμένες εκτιμήσεις προδικάζουν απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, ενώ διχάζονται ως προς την τύχη του κόμματος Κανελλόπουλου.

  Στις 8 το βράδυ θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων που θα μετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως ενημέρωσε ο Άρειος Πάγος.

  «Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1ος όροφος, ακροατήριο 102). Επισημαίνουμε ότι, λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, 2 μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00» αναφέρει ο Άρειος Πάγος.

  Το ενδιαφέρον της απόφασης της ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου είναι εάν αποφασίσει την κάθοδο ή μη στις εκλογές του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και του «ΕΑΝ» του Αν. Κανελλόπουλου.

  Κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει από την διάσκεψη της ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Ορισμένες εκτιμήσεις προδικάζουν απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, ενώ διχάζονται ως προς την τύχη του κόμματος Κανελλόπουλου.

  Σημειώνεται ότι σε υπομνήματα που κατέθεσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητείται να απαγορευτεί η κάθοδος στο κόμμα Κασιδιάρη για τον οποίο έχουν προσκομίσει στοιχεία ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος, κάτι που αντίκειται στη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η οποία προβλέπει την μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία εμφανών ή αφανών μελών που έχουν καταδικαστεί (έστω και πρωτοδίκως) για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

  Από την πλευρά του ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι πρέπει να εξεταστεί και το σενάριο να παίζει σε «διπλό ταμπλό» ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήτοι να εμπλέκεται και στο κόμμα του πρώτην αρεοπαγίτη Αν. Κανελλόπουλου. «Έχουμε σοβαρότατες ενδείξεις για αυτό το σενάριο. Και δεν το έχει προβλέψει κανένα άλλο κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ στο υπόμνημα του, το οποίο υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Αλιβιζάτος. Η Νέα Δημοκρατία στο ελλιπές υπόμνημα που κατέθεσε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καν υπόμνημα.

  Εάν σήμερα έχουμε μία άλλη εξέλιξη, έχουν ευθύνες η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν σοβαρά θεσμικά αντανακλαστικά. Ο Κασιδιάρης μπορεί να παρουσίασε μία εικονική σύγκρουση με τον Κανελλόπουλο, να ξαναγύρισε στο κόμμα του και να έβαλε έναν Ταξίαρχο αρχηγό και όταν κοπεί το κόμμα Έλληνες να πει “Ψηφίστε Κανελλόπουλο”. Αυτό το ενδεχόμενο το έχουμε καλύψει μόνο εμείς» είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Real fm.

  Σημειώνεται ότι αποψινές αποφάσεις του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, αφορούν στην υποψηφιότητα των κομμάτων μόνο για την κάλπη της 21ης Μαΐου. Εφόσον υπάρξει νέος γύρος εκλογών, τότε όλα τα κόμματα θα κριθούν από την αρχή σε νέα διαδικασία, ακόμη και αυτά που έχουν ήδη «κοπεί».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ