Σάββατο 25.09.2021
More

  Στο επίκεντρο ΑΕΙ και Ελάχιστη βάση εισαγωγής

  Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων για την Παιδεία

  Εκδήλωση για τα φετινά περιοριστικά μέτρα της εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θέμα «Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα -αποκλεισμοί και εκπαιδευτικές ανισότητες», διοργάνωσε την Δευτέρα το βράδυ στο Θεατράκι της Σκάλας, η Θεματική Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

  Στο επίκεντρο τέθηκαν όπως ήταν και σχεδιασμένο όλα τα ζητήματα που αφορούν την εισαγωγή των παιδιων στα πανεπιστήμια αλλά και οι αποφάσεις που σύμφωνα με τους ομιλητές και ομιλήτριες οδηγούν «εκτός των πανεπιστημιακών τειχών» πάνω απο 25.000 μαθητές που θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους εκπαιδευτικούς δρόμους.

  Οι αλλαγές έγιναν μέσα σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη με την πανδημία να κρατά τους μαθητές κλεισμένους στα σπίτια μακριά απο την δια ζώσης εκπαίδευση και την φυσική τους παρουσία σε σχολεία και φροντιστήρια.

  Παρ’ όλα αυτά όμως, υ υπουργός δεν υποχώρησε και εφάρμοσε τις αλλαγές στις φετινές εξετάσεις.

  Οι προεκτάσεις όλων αυτών των αποφάσεων και των νέων νόμων τέθηκαν στο διάλογο που έχει ανοίξει και συνεχίζεται απο την Αξιωματική αντιπολίτευση.

  Στην εκδήλωση συμμετείχαν και συνομίλησαν η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής του κόμματος στα Ιωάννινα, ο Σπύρος Γεωργάτος αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, συντονιστής τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  Όλοι οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στα όσα αλλάζουν δραματικά στο θέμα της εισαγωγής των μαθητών στην Ανώτατη εκπαίδευση αλλά και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την ελάχιστη βάση με συγκεκριμένα στοιχεία για τμήματα αλλά και για μαθητές και μαθήτριες που θα μείνουν εκτός.

  Επίσης, τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις τους ο Νίκος Βράνος διευθυντής του 8ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, η Μιράντα Διατσίδου διευθύντρια του εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων, ο Γιάννος Πετρόγιαννης φοιτητής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και ο μαθητής της τρίτης τάξης του 9ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων Παύλος Βίνης.

  Τη συζήτηση συντόνισε η φιλόλογος Χαρά Τριανταφύλλου, υπεύθυνη της θεματικής επιτροπής Παιδείας Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ