Τρίτη 01.12.2020
More

  Στο επίκεντρο ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

  Συνάντηση Γ. Αμυρά με την υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

  Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.), καθώς και οι οικογένειές τους έθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γ. Αμυράς, στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης εργασίας.

  Ειδικότερα ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που να απευθύνονται και σε άτομα με ΔΑΦ καλύπτοντας το κενό που υφίσταται στην κοινωνική οργάνωση και απασχολεί ιδιαιτέρως τους γονείς των παιδιών αυτών οι οποίοι αγωνιούν δικαίως για το μέλλον τους, όταν εκείνοι εκλείψουν.

  Παράλληλα, ο κ. Αμυράς έδωσε έμφαση στη σημασία της επαγγελματικής αποκατάστασης των ατόμων με ΔΑΦ. Το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα φροντίζει για τα εν λόγω παιδιά μέχρι και το λύκειο, ωστόσο χρειάζεται να υπάρχει στοχευμένη μέριμνα για μετά από αυτό. Η δημιουργία εξειδικευμένων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΕΑΔ ή προγραμμάτων σε αυτά, που να απευθύνονται σε άτομα με ΔΑΦ αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους.

  Επιπρόσθετα, ο κ. Αμυράς πρότεινε τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων πανελλαδικά όλων των ανθρώπων με ΔΑΦ, η οποία θα μπορούσε να γίνει με τη βοήθεια των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να αποτυπώνεται η ακριβής εικόνα των αναγκών και η καλύτερη διαχείριση σχετικών δράσεων υποστήριξης.

  Η υφυπουργός υποδέχτηκε με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του βουλευτή Ιωαννίνων δηλώνοντας παράλληλα ότι το υπουργείο Εργασίας θα σταθεί δίπλα στις ανάγκες των ατόμων με ΔΑΦ και σύντομα θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις. «Η εποχή που η κοινωνία μας εθελοτυφλούσε και έκρυβε τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί έχει τελειώσει προ πολλού. Τα άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή και το μέλλον τους», δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς κατά το πέρας της συνάντησης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  17 κρούσματα στην Ήπειρο-11 στα Ιωάννινα-6 στην Άρτα

  Στα 17 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  19 τα νέα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος

  Παράταση συναγερμού στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου

  Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα

  Ως τα τέλη του χρόνου τα εμβόλια στην Ελλάδα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουγός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.