Τετάρτη 07.06.2023
More

  Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Τασούλας – Παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών

  Σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για την διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Ήδη η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου.

  Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μετέβη μέσω του Εθνικού Κήπου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου της επέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

  Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η δεύτερη πράξη της επόμενης ημέρας με την συνταγματική πρόβλεψη των διερευνητικών εντολών σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου αυτοί να εξετάσουν εάν επιθυμούν και μπορούν να σχηματίσουν Κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την νέα Βουλή που προέκυψε από το αποτέλεσμα της κάλπης.

  Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και την ανακοίνωση από αυτόν της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα δεχθεί στις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του αναθέσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ