Πέμπτη 21.10.2021
More

  Στο συνέδριο με τίτλο «Η αρχιτεκτονική της παλιγγενεσίας» ο Στ. Καλογιάννης

  Σε διοργάνωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

  Η παλιγγενεσία της αρχιτεκτονικής», που διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), με επισπεύδουσα τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μετέχει ο Σταύρος Καλογιάννης.

  Το Συνέδριο διοργανώνεται από το ΕΜΠ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, από 3-5 Σεπτεμβρίου στους Δελφούς. Η εισήγηση του Σταύρου Καλογιάννη, που αφορά τον σχεδιασμό των πόλεων κατά την πρώτη τριακονταετία του νέου Ελληνικού κράτους (Οθωνική περίοδος, 1833 – 1862), είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή (05/07).

  Η Τιμητική Επιτροπή του Συνεδρίου συγκροτείται από την κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και τον κ. Ανδρέα Μπουντουβή, Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

  Στην Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, ο κ. Δ. Ησαΐας, ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, ο κ. Δ. Κυρτάτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κα Β. Τσούνα, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο University of California.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ