Σάββατο 25.05.2024
More

  Στο υπουργικό σήμερα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

  Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία θα απασχολήσει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει στις 12:00 υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Εκτός από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί και το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, για επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

  «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Το δεύτερο νομοσχέδιο, που θα συζητηθεί, αφορά στο λεγόμενο «νέο χάρτη των δικαστηρίων».

  Αναλυτικά θα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

  – Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

  – Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη

  – Παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό

  – Παρουσίαση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

  «Όχι» από την Εκκλησία στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

  Ομόφωνο «όχι» ήταν η απόφαση της Διαρκής Ιερά Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη χθεσινή της συνεδρίαση που διήρκησε πέντε ώρες.

  Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα να αντιτεθεί στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που έγινε χθες υπό τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν να σταλούν επιστολές στους βουλευτές και να διαβαστεί στους ναούς εγκύκλιος με τις θέσεις της Εκκλησίας, στις 4 Φεβρουαρίου.

  Παράλληλα, οι μητροπολίτες θα εξουσιοδοτηθούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του ποιμνίου για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, αναφέρεται η θέση της Εκκλησίας για τον γάμο. Σημειώνεται ότι η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά τονίζεται ότι η Εκκλησία έχει «καθήκον ενημέρωσης» του λαού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ