Παρασκευή 01.07.2022
More

  Συμφωνία Χρυσοχοΐδη με Βρετανή ομόλογό του για συνεργασία στο μέτωπο της παράνομης μετανάστευσης

  Έλληνας και Βρετανή υπουργός είχαν συνάντηση

  Την ενίσχυση της συνεργασίας Βρετανίας και Ελλάδας στο μέτωπο της εξάρθρωσης εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ανθρώπων με σκοπό την παράνομη μετανάστευση, συμφώνησαν -εκτός των άλλων- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ.

  Έλληνας και Βρετανή υπουργός συναντήθηκαν σήμερα, στο μέγαρο της Κατεχάκη. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από το Αφγανιστάν στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας.

  Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας συμφώνησαν επίσης στην παροχή τεχνογνωσίας, στην ανταλλαγή πρακτικών και επιτόπιων επισκέψεων-συναντήσεων εμπειρογνωμόνων σε Ελλάδα και Βρετανία, καθώς και συνδιοργάνωση εκπαιδεύσεων με έμφαση στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης και της τρομοκρατίας.

  Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, αστυνομικός διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, ο σύμβουλος του υπουργού δρ, Τριαντάφυλλος Καρατράντος, καθώς και ανώτεροι αξιωματικοί του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ