Παρασκευή 14.05.2021
More

  Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας

  Δωρεά 5.000 μασκών από την πρεσβεία στους πληγέντες στην Ελασσόνα

  Συνάντηση με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στη χώρα μας, Σουσόκ Λιμ, είχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  H συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της δωρεάς 5.000 μασκών προστασίας από τον κορωνοϊό στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας.

  Παρόμοια στάση απέναντι στην πανδημία για Κορέα και Ελλάδα

  Κατά τη συνάντηση, η οποία –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ- πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σουσόκ Λιμ για την ευγενική αυτή πρωτοβουλία, ενώ επισήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Κορέας.

  Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι και οι δύο χώρες κράτησαν την ίδια στάση έναντι της πανδημίας, αντιμετωπίζοντας την πρωτοφανή αυτή απειλή με αποφασιστικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επέτειο των 60 χρόνων (1961-2021) από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας- σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

  Ευχαριστίες του Κορεάτη πρέσβη στον Νίκο Χαρδαλιά

  Από την πλευρά του, ο κ. Σουσόκ Λιμ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, καθώς και το θαυμασμό του για το έργο που έχει επιτελέσει η Πολιτική Προστασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Σουσόκ Λιμ συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στο προσεχές μέλλον και να διερευνήσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ