Τετάρτη 24.04.2024
More

  Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ: «Μια σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει νικητή»

  Ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα

  Η ουκρανική κρίση και η ανατολική Μεσόγειος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

  «Ακούμε με προσοχή τις ρωσικές ανησυχίες για την ασφάλειά της και λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες των υπολοίπων» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

  Όπως είπε, πρεσβεύουμε διάλογο με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στηρίζουμε την ανάγκη αποκλιμάκωσης και τήρησης των συμφωνιών του Μίνσκ, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την ελληνική ομογένεια.

  «Μια σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει νικητή θα είμαστε όλοι χαμένοι» διεμήνυσε.

  Σημαντικό εταίρο στην Ευρώπη, χαρακτήρισε από την πλευρά του την Ελλάδα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, κάνοντας αναφορά στο περιεχόμενο της συζήτησης.

  Όπως πρόσθεσε, η η εμπορική συνεργασία με την Ελλάδα παρουσίασε αύξηση 67%, φτάνοντας τα 4,5 δισ, που συνιστά ρεκόρ από το 2012.

  Ο εφοδιασμός της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία διασφαλίζει το 40% των αναγκών της και σε αυτό συμβάλλει η νέα συμφωνία μέχρι το 2026, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι «διαπιστώθηκε η ασφάλεια αυτών των προμηθειών».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ