Τρίτη 20.04.2021
More

  Συνέντευξη της Μ. Τζούφη για τη σύνδεση Ιωαννίνων-Κακαβιάς

  Την ανάγκη να υλοποιηθεί η οδική σύνδεση Ιωαννίνων-Κακαβιάς με τις υψηλότερες προδιαγραφές, τόνισε η Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, έπειτα από τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα με τους βουλευτές των Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, τους Δημάρχους και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

  Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως δεν υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις για την υλοποίηση της οδικής σύνδεσης Ιωαννίνων-Κακαβιάς και πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανεύρεσης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Επεσήμανε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την Ιόνια Οδό, η οποία «για χρόνια ολόκληρα καρκινοβατούσε», όπως και την αναμόρφωση του αεροδρομίου, δίνοντας «στην Ήπειρο και τα Γιάννενα τη δυνατότητα να διασυνδεθούν με την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό».

  Κλείνοντας, η κα Τζούφη υπογράμμισε πως «η διασύνδεση της ευρύτερης περιοχής πρέπει να συνεχιστεί και να υλοποιηθούν δύο ακόμα κρίσιμα έργα. Αυτό της διασύνδεσης μεταξύ Ανατολικού και Κεντρικού Ζαγορίου, που δρομολογήθηκε την προηγούμενη περίοδο, και της σύνδεσης από Καλπάκι προς Κόνιτσα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ