Σάββατο 29.01.2022
More

  Συνέντευξη της Μερόπης Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής

  Συνέντευξη στο Κανάλι της Βουλής έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

  «Υπάρχει διεθνής προβληματισμός για την επαναλειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να προετοιμαστούν όλες οι εκπαιδευτικές δομές στη χώρα μας, για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο ξεκίνημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας το φθινόπωρο». Αυτό τόνισε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

  Σημείωσε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη λελογισμένη επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών, εκτιμώντας πως η συγκεκριμένη πρόταση παρέχει σημαντικούς βαθμούς ασφαλείας στη διαχείριση της κατάστασης.

  Παράλληλα ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, θωρακίζοντας και προετοιμάζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε πως τα δημόσια εργαστήρια που διενεργούν τα τεστ για τον κορονοϊό πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

  Μιλώντας για τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «είναι απολύτως σαφές ότι το δημόσιο χρήμα πρέπει να διατίθεται με πλήρη διαφάνεια, μακριά από αμφιλεγόμενες απευθείας αναθέσεις και υπερκοστολογήσεις προϊόντων.

  Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ουσιαστική ενίσχυση και υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του τουριστικού κλάδου, ενώ μετέφερε την ανησυχία που προκαλείται σε κοινωνικό επίπεδο από την αύξηση του αριθμού των ανέργων.

  Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων σχολίασε τα σενάρια που διαρρέει η Νέα Δημοκρατία περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να δώσει την μάχη, όποτε κι αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσφύγει στις κάλπες.

  Τέλος, χαρακτήρισε απαραίτητη τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια που εξυφαίνει η κυβέρνηση της ΝΔ˙σχέδια διατάραξης της εργασιακής ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ