Παρασκευή 14.06.2024
More

  ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Γεωργιάδη: «Oι 140 απολύσεις δεν είναι αριθμός…Είναι άνθρωποι»

  Ανακοίνωση στον απόηχο της επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, στην οποία αναφέρει:

  «Η επίσκεψη του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων σημαδεύτηκε από την εξαγγελία του για την οριστική απόλυση 140 συμβασιούχων στην σίτιση, τη φύλαξη και καθαριότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και με άδηλο το μέλλον του  επικουρικού προσωπικού και στα δύο νοσοκμεία.

  Ο υπουργός των εργολάβων, που «έχει πάρει εργολαβία» τη μετατροπή της δημόσιας υγείας σε ιδιωτική, εξήγγειλε για μία ακόμη φορά το «σπάσιμο» της 6ης ΥΠΕ,χωρίς να τη συνοδεύει από προκήρυξη θέσεων γιατρών και τις συνέπειες που θα έχει για την Ήπειρο , μιας και η Δυτική Μακεδονία με τη οποία συγχωνεύεται έχει το ρεκόρ της μικρότερης αναλογίας ιατρών και ασθενών πανελλήνια.Αναμένονται λοιπόν μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη των αναγκών και σε αυτή την περιοχή.

  Ο υπουργός των απογευματινών χειρουργείων και της «πρόσβασης» ιδιωτών γιατρών στη δημόσια υγεία, εξήγγειλε επίσης την ίδρυση νέου ΤΕΠ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο μέσω του ταμείου ανάκαμψης. Δεν είπε όμως αν έχει γίνει κάποια πρόδος στο θέμα της ειδικότητας επειγοντολογίας στην Ελλάδα και αν θα συνεχίσουν τα Κέντρα Υγείας να στελεχώνουν με γιατρούς το τμήμα διαλογής των ΤΕΠ.

  Με την ολιγόωρη επίσκεψή του στην πόλη μας ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού «ξεχάστηκε» να ειδοποιηθούν για τη συνάντηση οι εκπροσωποι των εργαζομένων στο Χατζηκώστα, ένα πράγμα έκανε:Έδοσε το πράσινο φως στους εργολάβους για την ολοκληρωτική επιστροφή τους στα νοσοκομεία και εδειξε το δρόμο της απόλυσης σε 140 συμβασιούχους που «κράτησαν» τη δημόσια υγεία σε χαλεπούς καιρούς…Στο χέρι μας είναι να τον σταματήσουμε.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ