Παρασκευή 02.12.2022
More

  ΣΥΡΙΖΑ: Η Δόμνα Μιχαηλίδου και η «σφαγή των vouchers»

  Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα vouchers σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠαμεα

  Με βάση τα πρόσφατα οριστικά αποτελέσματα για τα vouchers σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεα, στο Νομό Ιωαννίνων συγκεκριμένα μόλις 3.139 παιδιά εγκρίθηκαν, ενώ 2.735 αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Μάλιστα τα 2.149 είχαν πλήρη φάκελο και οι γονείς πληρούσαν όλα τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα.

  Τα πράγματα στο Νομό Ιωαννίνων είναι αρκετά χειρότερα από τους πανελλαδικούς δείκτες , με 1 στα 3 παιδιά να «μένουν εκτός», και εδώ τοπικά σχεδόν 1 στα 2 παιδιά να έχουν την ατυχία να μείνουν στο σπίτι, έξω από κάθε δομή και διαδικασία. Στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου παρά την έγκριση επιχορήγησης 2.739 παιδιών οι δημοτικές δομές (παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί)δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά μπορούν να φιλοξενήσουν τελικά, με την κατάσταση να είναι επίσης αβέβαιη στους περιφερειακούς δήμους των Ιωαννίνων.

  Αφωνία της κυβέρνησης μέχρι στιγμής, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα η υπεύθυνη υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου με περισσή έπαρση προανήγγειλε τον όλο και αυξανόμενο αριθμό δικαιούχων παιδιών με τα αποτελέσματα να την διαψεύδουν παταγωδώς.

  Εδώ και μέρες οι γονείς έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν μια θέση σε σταθμούς για τα παιδιά τους, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσαν να κάνουν εγγραφές ειδικά όσοι είχαν πρόβλημα να καλύψουν τη δαπάνη από το εισόδημά τους χωρίς το voucher.

  Σε μια χρονιά, με το μηνιαίο εισόδημα να μην καλύπτει ούτε καν ένα 15νθήμερο ,με την αβεβαιότητα και την αγωνία για το χειμώνα που έρχεται, με τα καρτέλ των καυσίμων και της ενέργειας να έχουν αυξήσει τα κέρδη τους έως και 500% , η ανίκανη και ανάλγητη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει το θράσος να επαίρεται για τη δήθεν φροντίδα της για το παιδί, όταν ήδη προβάλλεται το sequel της «Σφαγής των αμνών Νο 3».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ