Πέμπτη 30.05.2024
More

  ΣΥΡΙΖΑ: «Πολλαπλά εκτεθειμένη η Κυβέρνηση με τη διακοπή της κυκλοφορίας στη σήραγγα στο Μαλακάσι»

  Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο της γέφυρας στο Μαλακάσι εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, με την οποία ουσιαστικά χαρακτηρίζει αντιφατική την απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Ν.Ταχιάο.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

  Η απόφαση να κλείσει η σήραγγα στο Μαλακάσι εκθέτει τον υφυπουργό υποδομών και μεταφορών κ. Ν.Ταχιάου, ο οποίος μόλις μερικές μέρες πριν είχε αμφισβητήσει τις καταγγελίες του περιφερειάρχη Ηπείρου.

  Η συγεκριμένη απόφαση είναι αντιφατική καθώς ενώ αρχικά υποστηρίζει ότι «δεν διαπιστώθηκε η φερόμενη στατική ανεπάρκεια της κατασκευής»,στη συνέχεια  την αιτιολογεί, «ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποιων η έκθεση θα αποτελέσει τη βάση για την επαναπόδοση ή όχι της ‘σηραγγας σε κυκλοφορία».

  Οι αντιφατικές δηλώσεις είναι συνεχείς, μιας και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Ηπείρου ,πήρε σχεδόν πίσω τις αρχικές του καταγγελίες για επικινδυνότητα της σήραγγας, «βαφτίζοντας» τη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής, ιδιωτική συζήτηση.

  Η Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, με πρωτοβουλία του οποίου κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή, καλούν την κυβέρνηση, που ακόμη δεν εχει παραδόσει ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου στην Ήπειρο μετά από 5 χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης, να προβεί τάχιστα στις ενέργειες εκείνες για την παροχή ασφάλειας στούς διερχόμενους οδηγούς, επιβάτες και οχήματα, και να αποκαταστήσει το τυχόν κλίμα ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών όσο αφορά στη  συντήρηση του μεγάλου βόρειου οδικού άξονα της χώρας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ