Σάββατο 27.11.2021
More

  Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής

  Σε ύφεση η φωτιά στα Γεράνεια Όρη

  Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

  Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι η φωτιά στα Γεράνεια Όρη, που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στον Σχίνο Κορινθίας.

  Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 13:00 την έδρα της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, προκειμένου να μετάσχει στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη. Σε αυτή θα συμμετέχουν επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και οι 11 δήμαρχοι των 18 περιοχών της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την άμεση δρομολόγηση έργων μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

  Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, είναι σε ύφεση με διάσπαρτες ενεργές καύσεις, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το πρωί της Δευτέρας.

  Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και δύο αεροσκάφη CL. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ