Πέμπτη 06.05.2021
More

  Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο κρίνουν οι ειδικοί

  Άγνωστό παραμένει πότε θα ανοίξουν ξανά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

  Άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία καθώς το άνοιγμά τους εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

  Ερωτηθείς σχετικά κατά την συζήτηση στο 31ο Greek Economic Summit, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της επιτροπής, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

  «Θα κρατήσω κλειστά τα σχολεία όσο μου πουν οι ειδικοί», σχολίασε χαρακτηριστικά.

  Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει και για τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου, προαναγγέλλοντας πως ορισμένες δραστηριότητες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την έλευση των εμβολίων.

  «Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», ξεκαθάρισε.

  Σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το δεύτερο κύμα, δηλώνοντας πάντως συγκρατημένα αισιόδοξος πως σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ