Κυριακή 25.10.2020
More

  Θεοδωρικάκος: «Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται ήδη στα σχολεία»

  Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται ήδη στα σχολεία, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως οι διαδικασίες για τις μάσκες ολοκληρώνονται.

  Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ1 διευκρίνισε ότι οι διαγωνισμοί έχουν γίνει με ευθύνη των δήμων, όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί, ολοκληρώνονται μέσα στην εβδομάδα και από την επομένη οι καθαρίστριες θα είναι σε όλα τα σχολεία.

  «Στις 14 Σεπτεμβρίου προφανέστατα και θα είναι όλο το προσωπικό που έχει σχέση με την καθαριότητα και θα κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. πως εξήγησε, διορίστηκαν 9.774 καθαρίστριες από τις οποίες 5.000 έχουν πλήρες ωράριο. «Έχουμε θεσμοθετήσει», πρόσθεσε, «αν κάποιος δήμος χρειάζεται περισσότερο προσωπικό καθαριότητας μπορεί να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρεις ή να κάνουν συμβάσεις για το διάστημα της πανδημίας».

  Αδήλωτα τετραγωνικά

  Σχετικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο υπουργός σημείωσε πως «δώσαμε σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να δηλώσουν τα “ξεχασμένα” τετραγωνικά μέτρα», και σημείωσε πως «τελειώνει μια σχέση συνενοχής, αρχίζει μια σχέση εμπιστοσύνης. Μέχρι σήμερα 1.650.000 δήλωσαν τα κανονικά τους τετραγωνικά», είπε, προσθέτοντας ότι «δόθηκε παράταση γιατί την τελευταία εβδομάδα, κάθε μέρα, είχαμε 120.000 αιτήσεις.

  Επιλογή της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες πετυχαίνουμε την ανασυγκρότηση του κράτους, μία από αυτές είναι η ενδυνάμωση του ρόλου του ΑΣΕΠ μέσα από την ψηφιοποίησή του και από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Στόχος μας είναι να βρίσκεται «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι με το νέο σύστημα γραπτών εξετάσεων θα ενισχυθεί η αξιοκρατία.

  «Το 1994 ο Νόμος Πεπονή έβαλε τέλος στις πελατειακές σχέσεις. Όμως 26 χρόνια μετά όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μια διαδικασία συσσώρευσης χαρτιών, πτυχίων. Κατ’ αρχήν ούτε όλα τα Πανεπιστήμια είναι ίδια, ούτε μπορεί να είναι κριτής των πάντων η βαθμολογία και το πτυχίο ανόμοιων Πανεπιστημίων και διαφορετικών εποχών. Η επιλογή λοιπόν είναι γραπτή εξέταση, στην οποία ο εξεταζόμενος θα αποδεικνύει τη γνώση του για τα συγκεκριμένα προσόντα και τις θέσεις που καλείται να υπηρετήσει. “Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”. Αξιοκρατία. Όταν το κράτος θέλει να προλάβει 10 στατιστικολόγους δεν χρειάζεται να δείχνουν οι υποψήφιοι βαθμούς από οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο, από οποιοδήποτε πτυχίο από οποιαδήποτε εποχή. Θα υπόκεινται σε μια γραπτή εξέταση συγκεκριμένων μαθημάτων που θα ανταποκρίνονται στο ότι εκείνοι αύριο θα εργαστούν ως στατιστικολόγοι και εκείνοι που σε αυτές τις εξετάσεις θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις θα προσλαμβάνονται. Δεν υπάρχει τίποτε πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό και πιο πραγματικό», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  30 νέα κρούσματα στα Γιάννενα- 39 στην Ήπειρο

  Συνολικά 39 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο. 

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων- 935 το τελευταίο 24ωρο

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας με 935 νέες μολύνσεις το Σάββατο.

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.