Παρασκευή 23.04.2021
More

  Θετικό πλαίσιο για την επέκταση της Ιόνιας

  Όλο και αυξάνουν τα θετικά νέα, τουλάχιστον ως πλαίσιο, για την ένταξη της επέκτασης της Ιόνιας Οδού στο Ταμείο Ανάπτυξης

  Αυτό προκύπτει από τη συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Θ. Σκυλακάκη ο Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021, με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσει την επόμενη εξαετία δράσεις στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της ενίσχυσης της απασχόλησης, καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις.

  Ο Σταύρος Καλογιάννης έθεσε για μία ακόμη φορά στους δύο υπουργούς τη δυνατότητα ένταξης του πολύ σημαντικού για τον Νομό Ιωαννίνων και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, στο Ταμείο Ανάκαμψης.

  Πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους Υπουργούς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής είναι να προωθηθεί, εκτός από τον αυτοκινητόδρομο Ε65, τον οποίο ανακοίνωσε ήδη ο Πρωθυπουργός στο Εθνικό Προσχέδιο Δράσης, και ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά. Αυτό θα εξαρτηθεί από την έγκριση της τελικής πρότασης που θα υποβάλει η χώρα μας στην Ευρ. Επιτροπή και από τους γενικούς κανόνες που θα εφαρμόσει τελικά η Επιτροπή, κάτι που αναμένεται στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

  Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, η ένταξη και χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σήμερα η μόνη ορατή λύση. Για το έργο χάθηκε πολύτιμος χρόνος, την πενταετία 2015-2019, λόγω αδιαφορίας. Ευχαριστώ τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή για τη συνεργασία μας και για την πρόθεσή τους να δοθεί οριστική λύση στο θέμα. Από την πλευρά μου, καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατασκευή του έργου, στον σχεδιασμό και την ωρίμανση του οποίου συμμετείχα ουσιαστικά, αρχικά ως Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών».

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ