Τετάρτη 22.09.2021
More

  Θωράκιση και ενίσχυση της Υγείας

  Ζητά το ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

  Αθωράκιστα δημόσια συστήματα Υγείας, έλλειψη απλών και κλινών ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, εξοπλισμού, υγειονομικού προσωπικού και στοιχειωδών μέτρων πρόληψης, μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε «σύστημα μιας νόσου». Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και τις συνθήκες της πανδημίας στην χώρα και στα δημόσια νοσοκομεία που πιέζονται ασφυκτικά εξαιτίας της όλης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων ειδικά τις τελευταίες ημέρες.

  Εκ μέρους της Επιτροπής του ΚΚΕ η κα. Κατερίνα Μιχαλιού απεύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους υγειονομικούς που δίνουν απλόχερα τη γνώση τους και την εργασία τους για την προάσπιση της υγείας και της ζωής του λαού ενώ εξέφρασε την θλίψη για τις οικογένειες των συνανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία.

  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

  «Η συμβολή των γιατρών, των νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων στην υγεία αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία γιατί πραγματοποιείται σε συνθήκες τεράστιων ελλείψεων σε στελέχωση, εξοπλισμό και υποδομές όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανεπαρκέστατα μέτρα πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας. Με τους αγώνες τους η “φωνή κάτω από τις μάσκες” ανέδειξε και διεκδίκησε λύσεις προς όφελος των ασθενών και του λαού. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, η κυβέρνηση δεν θα εξαναγκαζόταν να πάρει ούτε αυτά τα ελάχιστα και ανεπαρκή μέτρα» και συνεχίζουν λέγοντας πως, «Σε αυτήν την πολιτική οφείλεται ότι ο λαός έμεινε και παραμένει εκτεθειμένος στη διασπορά του κορονοϊού παρά τα διαδοχικά lockdown, όπως και ότι οι ασθενείς δεν είχαν έγκαιρα και επαρκώς όλα όσα απαιτούνται σε υποδομές, εξοπλισμό και υγειονομικό προσωπικό, ώστε να δοθεί με τους καλύτερους όρους η μάχη για την προστασία της υγείας και της ζωής τους».

  Τέλος, το ΚΚΕ ζητά άμεσα να προχωρήσουν όλες οι ενέργειες που θα προσφέρουν υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας για όλους τους πολίτες ενώ απαιτούν μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ