Παρασκευή 07.08.2020
More

  Τηλεδιάσκεψη με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

  Τηλεδιάσκεψη με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν η Μερόπη Τζούφη, Νίκος Παππάς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Παππάς, ώστε να συζητήσουν θέματα που αφορούν στη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας υπό το πρίσμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

  Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Στέφος, πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Σάββας Δημητριάδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

  Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

  Ο επαγγελματικός κόσμος των Ιωαννίνων εξέφρασε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της επόμενης ημέρας. Οι οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από το ξέσπασμα της πανδημίας και έπειτα, δυσχεραίνουν την ικανότητα των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Επίσης, εκφράστηκε ο φόβος πως αρκετές επιχειρήσεις της περιοχής δεν θα επαναλειτουργήσουν με την άρση των μέτρων περιορισμού.

  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο Δημήτρη Δημητριού στις επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη δραστηριότητας την 1η Ιανουαρίου 2020 και δεν εμπίπτουν στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

  Πιο συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων άνοιξαν 122 νέες επιχειρήσεις στην αρχή του έτους, με τη συνέχιση της λειτουργίας τους να χρήζει άμεσης στήριξης από την Πολιτεία. Παράλληλα, 101 επιχειρήσεις έχουν κλείσει από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα.

  Έντονη ανησυχία εκφράστηκε από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην τουριστική δραστηριότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες απειλούνται με αναστολή της δραστηριότητάς τους ή με εξαγορά τους από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μια τέτοιου τύπου εξέλιξη θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.

  Την ανάγκη παρεμβάσεων και ρυθμίσεων που αφορούν στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, τα δάνεια αλλά και την υλοποίηση ειδικών επενδυτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, τόνισαν όλοι οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να επιβιώσουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα, αλλά και διεθνώς.

  Από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του σχεδίου «Μένουμε Όρθιοι», με έμφαση:

  • στην άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με 3 δις ευρώ,
  • στη δημιουργία ενός εγγυοδοτικού προγράμματος ύψους 12 δις ευρώ,
  • στην κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων,
  • στην ανάγκη θέσπισης ενός νέου πτωχευτικού δικαίου υπέρ των δανειοληπτών, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και όχι των τραπεζών, όπως προετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  Το πρόγραμμα στήριξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απολύτως κοστολογημένο και απαντά στην αγωνία των ανθρώπων της αγοράς αλλά και των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις, ενισχύοντας άμεσα τους κλάδους που πλήττονται από την κρίση, για να μην βρεθεί η χώρα και ο τόπος μας στη μεγάλη ύφεση που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

  Η κυβέρνηση της ΝΔ δε διαθέτει τη βούληση να στηρίξει την οικονομία με εμπροσθοβαρή μέτρα, αξιοποιώντας και το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» ασφαλείας που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, δημιουργεί καθημερινά όλο και μεγαλύτερα προβλήματα, τα οποία δύσκολα θα ξεπεραστούν στο μέλλον και θα επιτρέψουν την επιστροφή σε μια υγιή οικονομία.

  Τόσο οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων όσο και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον γόνιμο διάλογο και τη αλληλοενημέρωση, ώστε από κοινού να υπάρξουν άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Αλ. Καχριμάνης: Να αρχίσει ξανά η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τα τοπικά κρούσματα

  «Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

  Ταυτοποίηθηκαν τα άγνωστα κρούσματα των Ιωαννίνων

  Σε άτομα νεαρής ηλικίας ανήκουν τα δύο θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στα Γιάννενα από τον ΕΟΔΥ. 

  Αύξηση της ανακύκλωσης, ελάχιστη ταφή απορριμμάτων

  Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δεκαετία 2020-2030, που φιλοδοξεί να επιτύχει την προσέγγιση της Ελλάδας με την Ευρώπη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 Αυγούστου.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου

  Τριετής φυλάκιση σε 53χρονο που προσέβαλε ανήλικες αθλήτριες από τα Γιάννενα

  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.