Τρίτη 02.03.2021
More

  Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη φαρμακοβιομηχανιών για την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα

  Tηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη εταιρειών του κλάδου της βιοφαρμακευτικής 

  Τηλεδιάσκεψη με στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών και με ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας, είχε το απόγευμα της Κυριακής ο Κ. Μητσοτάκης.

  Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι συμμετέχοντες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν εμπειρία από επενδύσεις στην Ελλάδα, αναφέρθηκαν στο δυναμικό που υπάρχει στη χώρα και στην ανάγκη βελτίωσης του πλαισίου για την αξιοποίησή του.

  Παράλληλα εξετάστηκαν οι στρατηγικές κινήσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη μονάδων έρευνας και παραγωγής, για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, για τη σύνδεση του νεότευκτου κλάδου με τον ακαδημαϊκό κόσμο και για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δομών οι οποίες θα προσφέρουν υψηλό βαθμό ειδίκευσης στη διοίκηση εταιρειών βιοφαρμακευτικής, ακόμα και σε συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

  Οι συζητήσεις αυτού του είδους θα επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση.

  Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία δημιουργίας ενός «συγκεκριμένου οδικου χάρτης με υλοποιήσιμες συστάσεις για το τι δράσεις μπορούμε να αναλάβουμε με στόχο να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να καταστήσουμε τον τομέα της βιοφαρμακευτικής με βάση την καινοτομία ένα καθοριστικό τομέα για την ανάπτυξη της χώρας», ενώ αναφέρθηκε και στους Έλληνες και ελληνικής καταγωγής επιστήμονες που βρέθηκαν παγκοσμίως στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

  Μεταξύ άλλων στη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Noubar Afeyan (Πρόεδρος της Moderna, Διευθύνων Σύμβουλος Flagship Pioneering), ο Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας (Harvard Medical School, Πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ), και ο Άλμπερτ Μπουρλά (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer) και πλήθος υπουργών και κυβερνητικών στελεχών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ