Τετάρτη 12.05.2021
More

  Την Πέμπτη τελικά, και όχι αύριο, πάει ο Δένδιας στην Άγκυρα

  Την Πέμπτη τελικά και όχι αύριο, Τετάρτη, θα μεταβεί στην Αγκυρα ο ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

  Την Πέμπτη τελικά και όχι αύριο, Τετάρτη, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα μεταβεί στην Αγκυρα ο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου, έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ουκρανικό.

  Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, συμφωνήθηκε όπως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ίδια ώρα.

  Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει, από την Αθήνα, σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ με θέμα το Αφγανιστάν.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί μεθαύριο Πέμπτη 15 Απριλίου στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlüt Çavuşoğlu. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 19:00). Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

  Ο κ. Δένδιας είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την προετοιμασία του ταξιδιού του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ