Κυριακή 23.06.2024
More

  Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί το «καλάθι του Πάσχα»

  Ο μπακαλιάρος πρώτης ποιότητας αυξήθηκε από ένα έως 3 ευρώ το κιλό, και η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 20 ευρώ το κιλό. Το «καλάθι της ιχθυαγοράς» που έχουμε δημιουργήσει για την Καθαρά Δευτέρα είναι φθηνότερο από πέρυσι είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

  Το αν θα μπει ή όχι σε αυτό και ο μπακαλιάρος είναι υπό συζήτηση, γιατί υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, είπε.

  Ετοιμάζουμε το «καλάθι του Πάσχα» που θα περιέχει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, σοκολάτα, και ετοιμάζουμε και το «καλάθι του νονού». Αναμένουμε εφέτος το Πάσχα χαμηλότερες τιμές από ότι είχαμε πέρυσι, είπε.

  Μεθαύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου, θα ανακοινωθούν επίσημα και τα δύο αυτά καλάθια που έρχονται να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα κατά της ακρίβειας και να υποστηρίξουν τα νοικοκυριά, τόνισε.

  Το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει για 5 μήνες συγκρατήσει τις τιμές για 60 προϊόντα πρώτης ανάγκης, υποστήριξε.

  Οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια είναι συνεχείς και δεν γίνονται μόνο στο καλάθι, γίνονται σε όλα τα προϊόντα των σουπερμάρκετ. Έχουμε επιβάλει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα.

  Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει ένα κύμα ακρίβειας που ροκανίζει το εισόδημα, αλλά με το καλάθι και μα την κάρτα αγορών υπάρχει μια πρόσθετη στήριξη, είπε. Στα τρόφιμα η Ελλάδα έχει έναν από τους 4 χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη, είπε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ