Κυριακή 21.07.2024
More

  Το «αγροτικό 112» εξήγγειλε ο Αυγενάκης από τη Θεσσαλονίκη

  Τη δημιουργία του «αγροτικού 112» ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο της 30ης Έκθεσης Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

  «Η προειδοποίηση θα δίδεται με την αποστολή SMS 72 ώρες πριν την έλευση του καιρικού φαινομένου και θα συνοδεύεται με αντίστοιχες οδηγίες αντιμετώπισής του, ανάλογα με το είδος του καιρικού φαινομένου», ενημέρωσε ο κ. Αυγενάκης σύμφωνα με το thestival.

  «H νέα αυτή υπηρεσία συνδυάζει τα γεωχωρικά δεδομένα των αγροτεμαχίων (όπως αυτά δηλώνονται από τους αγρότες μας στη δήλωση ΟΣΔΕ), τη δυνατότητα πρόβλεψης συγκεκριμένων καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή (παγετός, καύσωνας, χαλάζι, βροχόπτωση, κεραυνοί) και την έγκαιρη ενημέρωση- προειδοποίηση των γεωργών ή κτηνοτρόφων που βρίσκονται στη ζώνη προειδοποίησης, που αναμένεται να πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα», πρόσθεσε.

  Αυγενάκης: Θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να προστατεύσουν την περιουσία τους

  Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ στο πλαίσιο της πρόληψης, που άμεσα θα φέρει στη διαβούλευση το ΥΠΑΑΤ και θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες που θα μπορούν έγκαιρα να προστατεύσουν την περιουσία τους από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ