Σάββατο 13.08.2022
More

  Το ΚΙΝΑΛ αλλάζει όνομα- Με κάλπες στις 8 Μαΐου

  Το ανακοίνωσε ο Ανδρουλάκης από την Πάτρα

  Αλλάζει το όνομα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, με εσωκομματικό δημοψήφισμα που θα γίνει στις 8 Μαΐου, ανακοίνωσε από την Πάτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  Εκείνη την ημέρα θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων και μελών των δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος.

  «Το όνομα της παράταξης που θα κατεβούμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα το υπογράψουν με την ψήφο τους οι χιλιάδες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία της 8ης Μαΐου», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι αυτό αποτελούσε δέσμευσή του, πριν από τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

  Το όνομα που φαντάζει πιο ελκυστικό για το κ. Ανδρουλάκη και το επιτελείο του είναι το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη, σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που επικαλείται το iefimerida.

  «Ακούω τις τελευταίες μέρες ότι γίναμε ρυθμιστές. Όχι κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα. Πρωταγωνιστές γίναμε και θα το δείτε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, που η δημοκρατική παράταξη θα έχει εντολή να σχηματιστεί κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατικού κορμού», είπε στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.

  «Αν περιμένουν σωσίβιο αυτοί οι βαθιά αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, ας μην το περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Σωσίβιο στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, δεν δίνει το ΠΑΣΟΚ», συνέχισε.

  Στην ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, για την οικονομική πολιτική. «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι του ζητούσε η αντιπολίτευση να τα δώσει όλα. Ήταν ο ίδιος δημοσιονομικά υπεύθυνος; Του είπαμε εμείς να κάνει 43 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσιονομική επέκταση, την τέταρτη μεγαλύτερη παγκοσμίως; Όλα τα έδωσε. Τα έδωσε δίκαια και αξιοκρατικά; Έχουμε ποιοτικό ΑΕΠ; Και σήμερα απέναντι σε αυτή την ενεργειακή κρίση δεν έχει “καύσιμο” το κράτος να στηρίξει τον αγρότη, το μεταποιητή και τον φτωχό Έλληνα που του έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Δεν είναι δημοσιονομικά υπεύθυνος, είναι βαθιά ανεύθυνος» ανέφερε.

  Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να λέγεται προοδευτικός. Πώς θα ένιωθε ο λαός μας όμως, αν την ώρα του Αττίλα, ένας πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης αριστερού κόμματος της Ευρώπης έβγαζε μια καρδούλα στα κοινωνικά δίκτυα με τη μισή σημαία της Τουρκίας και τη μισή της Ελλάδας; Ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε μυαλό. Η μεγαλύτερη αρετή σε μια εποχή κρίσεων είναι η υπευθυνότητα», ανέφερε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ