Παρασκευή 14.06.2024
More

  Τζούφη: Θα σταματήσει η κυβέρνηση να σέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια;

  Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των εκπαιδευτικών και η ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος, όπως και να αποσυρθούν οι διατάξεις της ΝΔ για την «αξιολόγηση», ζητά η Νέα Αριστερά

  Με ερώτηση που κατατέθηκε προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, έπειτα από πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς επισημαίνουν πως το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει τη σύγκρουση με την εκπαιδευτική κοινότητα και επενδύει στον αυταρχισμό.

  Όπως τονίζουν, οι επανειλημμένες δικαστικές προσφυγές του υπουργείου Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ) γίνονται για να ποινικοποιηθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιπαιδαγωγική «αξιολόγηση», εκφοβίζοντας και σέρνοντας τους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές στα δικαστήρια. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αρνήθηκε να μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, εκβιάζοντάς τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της «αξιολόγησης». Επίσης, με πρόσφατη εγκύκλιο προαναγγέλλει παύσεις διευθυντών και προϊσταμένων, ζητώντας την αντικατάστασή τους, παρά το γεγονός ότι μετέχουν -ως έχουν δικαίωμα- σε κηρυγμένη από τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους τους απεργία – αποχή.

  Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς τονίζουν πως η εφαρμογή της «αξιολόγησης» που έχει θεσπίσει η ΝΔ οδηγεί στην υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, στον αθέμιτο ανταγωνισμό εντός των σχολείων, όπως και στην υπονόμευση του εκπαιδευτικού έργου. Παράλληλα εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και τους αποκλεισμούς, ενώ πρόκειται να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

  Καταλήγοντας, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να σταματήσει τις διώξεις και τις δικαστικές διαμάχες, να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως και να αποσύρει τις διατάξεις της νομοθεσίας για την «αξιολόγηση».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ