Πέμπτη 24.09.2020
More

  Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ – Συσσωρεύονται αιτήματα για άδειες υπαίθριου εμπορίου

  Τη λειτουργία ηλεκτρονικής βάσης ώστε να μπορούν οι Δήμοι να δίνουν νέες άδειες υπαίθριου εμπορίου ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

  Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι η έκδοση νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου επιτρέπεται μόνο μετά την πλήρη λειτουργία του συστήματος, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί πολλά σχετικά αιτήματα προς εξέταση σε Δήμους – όπως στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

  Απευθύνει επίσης ερώτημα – εφ’ όσον η πλήρη λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεν είναι εφικτή το αμέσως επόμενο διάστημα – αν εξετάζεται η έκδοση νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπεται με διάταξη νόμου.

  Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
  Με το Άρθρο 58 του Ν. 4497/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για την αδειοδότηση επιχειρήσεων υπαίθριου εμπορίου τηρείται ηλεκτρονική βάση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΠΑ) στην οποία περιλαμβάνονται τα μητρώα πωλητών, υπαίθριων αγορών και κυρώσεων.

  Τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του ΟΠΣΠΑ ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι την έκδοση της οποίας εγγράφονται και καταχωρούνται στο Σύστημα οι Περιφέρειες και οι Δήμοι όλης της Χώρας καθώς και πλήρη στοιχεία των υπαίθριων αγορών.

  Στην παρ. 4 του Άρθρου 59 του παραπάνω νόμου αναφέρεται ότι η έκδοση νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε μορφής καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών επιτρέπονται μόνο μετά την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ, η οποία ανακοινώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω εγκύκλιας οδηγίας. Προβλέπεται ωστόσο ότι με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού μπορεί να επιτραπεί η έκδοση νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών και πριν την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ.

  Εν αναμονή της εφαρμογής της αμέσως προηγούμενης διάταξης έχουν συσσωρευθεί προς εξέταση σε Δήμους – όπως συμβαίνει στον Δήμο Ηγουμενίτσας – αιτήματα χορήγησης αδειών υπαίθριου εμπορίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Απορρίμματα στην Ήπειρο; Λίγα και μόνον από Κέρκυρα

  «Παγώνει» το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο

  Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών

  Προχωρά η νέα γέφυρα στην Πλάκα

  Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

  «Λουκέτο» σε ΔΕΥΑ βάζει το υπ. Περιβάλλοντος!

  118 ΔΕΥΑ αναμένεται να κλείσουν πανελλαδικά

  Κονδύλια 118 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία

  Δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.