Τετάρτη 26.01.2022
More

  Βορίδης: Δεν εξετάζουμε μέτρα που επηρεάζουν τους εμβολιασμένους

  Στα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης

  Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι δεν συζητείται μέτρο που επηρεάζει τους εμβολιασμένους πολίτες, απορρίπτοντας παράλληλα το σενάριο για ένα γενικευμένο lockdown.

  «Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε» διευκρίνισε ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στους πρόσφατους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης πως είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στην εστίαση και τα σουπερμάρκετ.

  «Καμία στοχοποίηση των ανεμβολίαστων»

  Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει στοχοποίηση των ανεμβολίαστων. «Δεν υπάρχει στοχοποίηση, αλλά αγωνία για την υγεία τους» είπε χαρακτηριστικά. «Διότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά από τους ανθρώπους που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται, είναι 80 με 85% ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε.

  Καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων

  Εξήγησε δε ότι υπάρχει μια καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο γιατί τα κρούσματα είναι μεν περισσότερα, αλλά τελικά αυτοί που καταλήγουν στις ΜΕΘ ή καταλήγουν είναι πολύ λιγότεροι αναλογικά και στην πλειονότητα τους ανεμβολίαστοι. «Μεγάλες ηλικίες, υποκείμενα, ανεμβολίαστοι. Τα μέτρα στοχεύουν στην πραγματικότητα να περιορίσουν το κίνδυνο μόλυνσης στους ανεμβολίαστους που είναι και πιο εκτεθειμένοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο και κινδυνεύουν λιγότερο. Προσπάθεια μας είναι να αυξήσουμε την προστασία των ανεμβολίαστων» επισήμανε ο Μάκης Βορίδης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ