Δευτέρα 16.05.2022
More

  ΥΠΕΞ για Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος: Να υψώσουμε τείχος ενάντια στη ρητορική μίσους

  Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Είναι υποχρέωσή μας να υψώσουμε ένα τείχος ενάντια στη ρητορική μίσους, στον ρατσισμό, στις διακρίσεις, στον αντισημιτισμό και στην άρνηση του Ολοκαυτώματος, υπογραμμίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας ωστόσο πως «η μνήμη του Ολοκαυτώματος χάνεται».

  Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

  «Σήμερα, 27 Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, τιμούμε, αναστοχαζόμαστε και δρούμε για την διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.»

  «Αποτελεί υποχρέωση μας να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό που συνέβη στην Ευρώπη μόλις πριν οκτώ δεκαετίες. Να αναρωτηθούμε, όπως έκανε ένας από τους πρώτους επιζώντες του Ολοκαυτώματος που έγραψε την απάνθρωπη εμπειρία του, ο Primo Levi, “αν αυτός είναι ο άνθρωπος”.»

  «Δυστυχώς σήμερα, η μνήμη του Ολοκαυτώματος χάνεται. Ένας Ευρωπαίος στους είκοσι δεν έχει ακούσει ποτέ για το Ολοκαύτωμα.»

  «Παράλληλα αναδύονται νέες απειλές. Η ρητορική μίσους, ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, ο αντισημιτισμός, η άρνηση του Ολοκαυτώματος.»

  «Υποχρέωσή μας είναι να υψώσουμε ένα τείχος ενάντια στις απειλές αυτές Να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην εκπαίδευση.»

  «Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος, τις οποίες θα συνεχίσουμε να προβάλουμε.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ