Παρασκευή 04.12.2020
More

  Υπό εξέταση η δυνατότητα ένταξης του Δήμου Β. Τζουμέρκων στις προβληματικές περιοχές

  Απάντηση έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στον Γ. Αμυρά για την ένταξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στις Προβληματικές Περιοχές Κατηγορίας Α’.

  Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε στην Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων, Γ.Αμυρά, ο οποίος ζητούσε την ένταξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στις Προβληματικές Περιοχές Κατηγορίας Α’, ώστε να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της περιοχής και να προσελκύσει νέο αίμα, σε ανθρώπους και δραστηριότητες.

  Το υπουργείο επισημαίνει ότι «…λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δημογραφικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του εν λόγω δήμου…η υπηρεσία μας θα μελετήσει τη δυνατότητα ένταξης του Δήμου αυτού στις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α’, όπως έχουν καθοριστεί στην προαναφερθείσα ΚΥΑ, προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθυσμός στον Δήμο και να δοθούν κίνητρα για τη μόνιμη εγκατάσταση και άλλων πληθυσμιακών ομάδων».

  Ο Γιώργος Αμυράς στην Ερώτησή του επισήμανε ότι πρόκειται για μια ορεινή περιοχή, με έντονες υψομετρικές διακυμάνσεις και ανεπαρκείς υποδομές πρόσβασης που δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση και διατήρηση ανταγωνιστικών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Με υψηλό επίπεδο ανεργίας, ιδιαίτερα σε γυναίκες και νέους, ο βουλευτής δήλωνε ότι «Χρειάζεται να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση και μόνιμη εγκατάσταση στην περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων στελεχών της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού (τοπική αυτοδιοίκηση, υγεία, εκπαίδευση) για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής γιατί η διατήρηση και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την Ήπειρο και οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.