Κυριακή 26.05.2024
More

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον οδοφωτισμό

  Σε δύο επίπεδα κινήθηκε η τοποθέτηση του Δημ. Παπαγεωργίου από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με τον πρώην δήμαρχο να αναφέρεται στα πολλαπλά οφέλη για τον δήμο από την υλοποίηση της εν λόγω σύμβασης, ασκώντας όμως και σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή και τον κ. Μπέγκα για τη δική τους στάση όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και την προχθεσινή εισήγηση και αποδοχή στην πράξη των αποφάσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

  Ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε πως η σύμβαση έχει ελεγχθεί από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου και έχει εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ διέψευσε τον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής πως αν δεν υπογραφεί η σύμβαση θα εφαρμοστεί μία ποινική ρήτρα με βάση την οποία ο δήμος θα πρέπει να καταβάλλει το 80% του έργου και επιπλέον 5% ως προεξοφλητικό επιτόκιο.

  Για σοβαρούς κινδύνους από μία μελλοντική περιπέτεια προειδοποίησε το Σώμα η Τατ. Καλογιάννη με την παράταξή της να μην ψηφίζει την εισήγηση, επιμένοντας πως η σύμβαση δεν έχει τα χαρακτηριστικά της ενεργειακής απόδοσης προτείνοντας την αναβολή λήψης της απόφασης, και τη γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του δήμου.

  Υπέρ της εισήγησης και της υπογραφής των συμβάσεων τάχθηκε ο Νικ. Γκόντας αν και όπως είπε διατηρεί επιφυλάξεις όπως και στο παρελθόν για τη νομιμότητα αυτής, ενώ ο Παν. Κολόκας επίσης υπερψήφισε την εισήγηση, λέγοντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη και στο ουσιαστικό του αντικείμενο, αλλά και στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

  Αρνητικά τοποθετήθηκε η Όλυ Τσουμάνη από τη ΛΑ.ΣΥ που τόνισε ότι ο κύριος και μόνος ωφελημένος από την εν λόγω σύμβαση για το έργο, είναι η ανάδοχος εταιρεία.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ