Κυριακή 26.05.2024
More

  Ικανοποίηση του τεχνικού κόσμου της Ηπείρου

  Την ικανοποίηση του τεχνικού κόσμου της Ηπείρου προκάλεσε η δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ με την οποία το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ ορίζεται ως εξεταστικό κέντρο για την άδεια άσκησης επαγγέλματος του μηχανικού.

  Ένα διαχρονικό αίτημα του τεχνικού κόσμου της περιοχής που βρήκε ανταπόκριση από την Πολιτεία, χάρη και στις συντονισμένες ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και με την υποστήριξη της κεντρικής διοίκησης του ΤΕΕ και του προέδρου της κ. Στασινού.

  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Ιωάν. Τσίγκρος και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Βασίλειος Δημακόπουλος εξέφρασαν μεν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση μίας μακράς διαδικασίας αφετέρου όμως πρόσθεσαν πως μέσω αυτής, αναγνωρίζεται ο ιδιαίτερος ρόλος και η βαρύτητα του τεχνικού κόσμου της περιοχής.

  «Η απόφαση αποτελεί αφενός μία δικαίωση των ενεργειών της διοίκησης το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφετέρου συνιστά μία αναγνώριση του σημαντικού ρόλου του ΤΕΕ Ηπείρου, όπως όμως και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Η συνεργασία αυτή άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί αρκετές φορές την τελευταία διετία και πλέον παράγει σημαντικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Τσίγκρος.

  Από τη δική του πλευρά ο κ. Δημακόπουλος επέμεινε στο ότι η απόφαση επιβεβαιώνει τη δυναμική του τμήματος του ΤΕΕ όπως όμως και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επαναφέροντας την αναγκαιότητα αλλά και τη συγκρατημένη αισιοδοξία της Σχολής, για την λειτουργία σε εύλογο χρόνο και με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Πρώτες εξετάσεις τον Ιούνιο

  Στο εξής οι πτυχιούχοι των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων, το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών θα μπορούν να δίνουν τις εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος στα Ιωάννινα, εφόσον το επιθυμούν χωρίς να χρειαστεί να μετακινούνται στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη ή τον Βόλο καλύπτοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και έχοντας επιβαρυνθεί και με ανάλογα κόστη.

  Οι εξετάσεις διενεργούνται τρεις φορές το χρόνο και το εξεταστικό κέντρο των Ιωαννίνων θα δεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων τον προσεχή Μάιο για τις πρώτες εξετάσεις που θα διενεργηθούν εντός του Ιουνίου.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ