Κυριακή 26.05.2024
More

  Από αρχές Απριλίου τα απογευματινά χειρουργεία

  Στις αρχές Απριλίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

  Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Δερδεμέζη, τα απογευματινά χειρουργεία σε πρώτη φάση θα διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα ενώ είναι σε εξέλιξη η οριοθέτηση και ο συντονισμός ώστε να εξυπηρετούνται τα περιστατικά όλων των Κλινικών του νοσοκομείου.

  Όπως ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης θετικοί έχουν δηλώσει ότι είναι γιατροί, νοσηλευτές και το άλλο αναγκαίο προσωπικό, για τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων το απόγευμα ενώ έχουν προηγηθεί για την προετοιμασία, συσκέψεις τόσο με τους διευθυντές των κλινικών του Χειρουργικού Τομέα όσο και με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας αλλά και το Υπουργείο Υγείας καθώς πρέπει να διευκρινιστούν πολλά ζητήματα.

  «Υπάρχει θετική πρόθεση για άμεση έναρξη των απογευματινών χειρουργείων. Είναι προγραμματισμένες συσκέψεις και πιστεύω ότι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου  θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Χατζηκώστα. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό», τόνισε ο κ. Δερδεμέρζης και συνέχισε λέγοντας ότι θα ξεκινήσουμε με μια μέρα την εβδομάδα και θα δούμε».

  Ο νέος Αξονικός

  Ο φάκελος για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου είναι έτοιμος και όπως σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου αναμένεται να αποσταλεί μέχρι την Παρασκευή για έγκριση στην 6η ΥΠΕ και από εκεί να προχωρήσει για την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας.

  Διοικητής στο ΠΓΝΙ

  Τέλος, με απόφαση του Υπουργού Υγείας  ο Σπύρος Δερδεμέζης αναλαμβάνει παράλληλα καθήκοντα διοικητή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για το επόμενο εξάμηνο και μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία που είναι σε εξέλιξη. Η τοποθέτηση του κ. Δερδεμέζη είναι άνευ αποδοχών ενώ ο ίδιος ευχαρίστησε τον υπουργό και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την θετική του εισήγηση και δήλωσε υπέρμαχος των έργων και όχι των λόγων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ