Κυριακή 26.05.2024
More

  Εξεταστικό κέντρο για την άδεια του επαγγέλματος του Μηχανικού

  Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Παιδείας αντίστοιχα, με βάση την οποία το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ ορίζεται ως εξεταστικό κέντρο για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού.

  Επρόκειτο για ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του τοπικού παραρτήματος Ηπείρου του ΤΕΕ που όμως αφενός δεν είχε διεκδικηθεί ποτέ στην ουσία του και αφετέρου ποτέ δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση από την Πολιτεία.

  Την τελευταία διετία όμως, η πίεση που άσκησε η διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου προς κάθε κατεύθυνση και μάλιστα με τη συνεργασία και αρωγή της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απέδωσε καρπούς και με τη σύμφωνη γνώμη του Τεχνικού Επιμελητηρίου που ενίσχυσε το αίτημα, το νερό μπήκε στο αυλάκι και η απόφαση για τον ορισμό του ΤΕΕ Ηπείρου στα Ιωάννινα ως ένα από τα επτά εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί πλέον υπουργική απόφαση.

  Η απόφαση σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ηπείρου και τον πρόεδρό της Ιωάννη Τσίγκρο αποτελεί αφενός μία δικαίωση των ενεργειών της διοίκησης το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφετέρου συνιστά μία αναγνώριση του σημαντικού ρόλου του ΤΕΕ Ηπείρου, όπως όμως και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Η συνεργασία αυτή άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί αρκετές φορές την τελευταία διετία και πλέον παράγει σημαντικά αποτελέσματα.

  Στο εξής οι πτυχιούχοι των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων, το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών θα μπορούν να δίνουν τις εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος στα Ιωάννινα, εφόσον το επιθυμούν χωρίς να χρειαστεί να μετακινούνται στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη ή τον Βόλο καλύπτοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και έχοντας επιβαρυνθεί και με ανάλογα κόστη.

  Πρώτες εξετάσεις τον Ιούνιο

  Οι εξετάσεις διενεργούνται τρεις φορές το χρόνο και το εξεταστικό κέντρο των Ιωαννίνων θα δεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων τον προσεχή Μάιο για τις πρώτες εξετάσεις που θα διενεργηθούν εντός του Ιουνίου.

  Λεπτομέρειες πάντως για την ιστορικής σημασίας απόφαση αναμένεται να δοθούν σήμερα από τον πρόεδρο της Διοικούσας του ΤΕΕ κ. Τσίγκρο και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλειο Δημακόπουλο σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν το πρωί στο Τεχνικό Επιμελητήριο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ