Κυριακή 14.08.2022
More

  Κλιμάκια ελέγχων με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

  Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του συντονισμού των προετοιμασιών που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

  Στόχος είναι να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές.

  Στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ο κ. Χαρδαλιάς είπε:

  «Ολοκληρώσαμε την τεχνική σύσκεψη για τη διαδικασία που ξεκινά από 1η Ιουλίου, ώστε να υπάρχουν όλες οι διαδικασίες και να ακολουθούνται τα πρωτόκολλα. Θέλουμε να ανοίξει ο τουρισμός και η οικονομία, παράλληλα όμως θέλουμε να είμαστε και ασφαλείς. Ως εκ τούτου θα υπάρχει κλιμάκιο των ενόπλων δυνάμεων μέσα από μια διαδικασία που έχει αποφασιστεί, ώστε να εξασφαλίσουμε τους όρους δημόσιας υγείας. Υπάρχει σε εξέλιξη ένα οδοιπορικό, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε έτοιμοι. Μας απασχολούν τα διάσπαρτα κρούσματα, αλλά δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις καταστάσεις. Αυτό εξαρτάται από το πόσο διαχειρίσιμα είναι. Πρέπει να δουλεύουμε σταθερά. Υπάρχει ύφεση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Μας ανησυχεί κάθε κρούσμα σε οποιαδήποτε περιοχή. Δεν υπάρχει λόγος γενικής ανησυχίας».

  Στη συνέχεια, αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε:

  «Δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος των συνόρων. Αυτό που θα μείνει ανοικτό είναι ο Προμαχώνας. Όσες περιοχές ανοίξουν και όποτε ανοίξουν, θα ανοίξουν με τις προϋποθέσεις και φυσικά σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους. Ξαναλέω ότι στις περιοχές που θα καθοριστούν πύλες εισόδου θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Κάθε χώρα είναι μια διαφορετική περίπτωση και παρακολουθείται διαφορετικά, σύμφωνα με τους αλγόριθμους.

  Το θέμα είναι ότι είναι επίπονη η διαδικασία, αλλά έχουμε κριτήρια και δεδομένα για τις αξιολογήσεις. Θα κάνουμε στοχευμένη λήψη δειγμάτων. Συνιστώ ψυχραιμία και καλή συνεργασία, ώστε βήμα βήμα να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα>>.

  Όσον αφορά την απουσία του περιφερειάρχη και του προϊσταμένου της πολιτικής προστασίας, είπε ότι αυτή οφείλεται στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, τονίζοντας πως υπάρχει καλή συνεργασία.

   

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ