Πέμπτη 25.07.2024
More

  Με στόχο μια ενιαία ποδηλατική διαδρομή στο παραλίμνιο

  Από την πύλη του Κάστρου στη Νοτιοδυτική του πλευρά λίγο πριν την Κυρά Φροσύνη, ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του πεζοδρομίου στη δεξιά πλευρά της Διονυσίου Φιλοσόφου, από τον δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο υλοποίησης των εργολαβιών που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και προβλέπουν την ενιαία ποδηλατική διαδρομή από το παραλίμνιο μέτωπο στην πλ. Μαβίλη μέχρι την αρχή του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου.

  Σύμφωνα με τη μελέτη για την παρέμβαση, στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου προβλέπεται η κατασκευή νέων πεζοδρομίων με επέκταση του πλάτους αυτών και τη διαμόρφωση παρκίδων, έργο που ξεκίνησε ήδη να εκτελείται.

  Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο υποέργο μετά την υλοποίηση του πρώτου στη δεξιά πλευρά, παραπλεύρως των τειχών του Κάστρου, το οποίο θα αναπτυχθεί στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου θα διαμορφωθεί

  επί της οδού, ποδήλατη διαδρομή πλάτους 2,50 μ. για την αμφίδρομη κίνηση ποδηλάτου, σε συνέχεια του ήδη υφιστάμενου που χωροθετείται επί του πλακόστρωτου αυτής (στην πλευρά της λίμνης Παμβώτιδας). Προβλέπεται σύμφωνα με τη μελέτη, διαχωριστική νησίδα ασφαλείας πλάτους 70 εκ. ώστε να διασφαλίζεται η απομόνωση της ποδήλατης μετακίνησης από την μηχανοκίνητη που αναπτύσσεται στην οδό.

  Το έργο θα συνεχιστεί στην Ακτή Μιαούλη, όπου αναβαθμίζεται η γεωμετρία της υφιστάμενης ποδήλατης διαδρομής και διαμορφώνεται διαδρομή πλάτους 2,50μ, αντί του υφιστάμενου 1,50, για την αμφίδρομη κίνηση ποδηλάτου και τέλος στην περιοχή των ιχθυολεκανών όπου θα δημιουργηθεί επίσης ποδήλατη διαδρομή πλάτους 2,50 μέτρων για την αμφίδρομη κίνηση ποδηλάτου.

  «Έχασαν τη μπάλα» στην Τεχνική Υπηρεσία

  Αξίζει πάντως να σημειωθεί και κάτι ακόμη με αφορμή το υπό εκτέλεση έργο που αναδεικνύει το μέγεθος της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ιωαννιτών.

  Η «Ε» ως όφειλε απευθύνθηκε χθες, μετά την επίσκεψή μας και την αποτύπωση στο φωτογραφικό φακό των έργων που εξελίσσονται, στον δήμο Ιωαννιτών για την τυπική επιβεβαίωση πως πρόκειται όντως για το συγκεκριμένο έργο. Με τη βοήθεια του γραφείου Τύπου του δήμου υπήρξε επικοινωνία με τους αντιδημάρχους κ.κ Γκόγκο και Παλάσχα αντίστοιχα, που αμφότεροι μετά την ενημέρωσή τους από την υπηρεσία, μάς απάντησαν πως ο δήμος Ιωαννιτών δεν εκτελεί κανένα έργο περιμετρικά του Κάστρου…

  Την ίδια απάντηση πήραμε και από την Τεχνική Υπηρεσία (!) προς την οποία επιμείναμε, αποστέλλοντας και φωτογραφικό υλικό προς επιβεβαίωση των έργων που γίνονται στο σημείο, ώστε να μας απαντήσουν ποιο έργο εκτελείται. Η απάντηση ήρθε μετά από μία ώρα περίπου, με την επιβεβαίωση της αρχικής μας εκτίμησης ότι πρόκειται όντως για το υποέργο της εν λόγω εργολαβίας που αφορά στην ανάπτυξη της ενιαίας ποδηλατικής διαδρομής. Ουδέν σχόλιο… Προς το παρόν.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ