Σάββατο 15.05.2021
More

  Μήνυμα κανονικότητας το άνοιγμα των μουσείων

  Την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα μουσεία των Ιωαννίνων

  Ολοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες και η τοποθέτηση των προστατευτικών διαχωριστικών, στα εκδοτήρια, όπως και η τοποθέτηση των ειδικών ενημερωτικών πινακίδων στα Μουσεία της πόλης, που επανεκκινούν τη λειτουργία τους από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

  Τόσο στο Αρχαιολογικό, όσο και στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, έχουν ήδη τοποθετηθεί οι σημάνσεις για τις αποστάσεις ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούν οι επισκέπτες μεταξύ τους, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, ενώ αντίστοιχες ενημερωτικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

  Επίσης στο χώρο εισόδου της Ακρόπολης, στο πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο που οδηγεί στο Βυζαντινό Μουσείο και στις άλλες αίθουσες εκδηλώσεων που ανήκουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η Παρασκευή Γιούνη, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε δηλώσεις της στο ITV και την «Ε» αναφέρθηκε στην σταδιακή επαναλειτουργία των Μουσείων, που μπορούν από τη Δευτέρα να δέχονται επισκέπτες, πάντα όμως με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και με υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας για το σύνολο των επισκεπτών και των εργαζομένων.

  «Προφανώς, είναι μία δύσκολη και πρωτόγνωρη συνθήκη για όλους, όμως πιστεύουμε, ότι όλα θα πάνε καλά. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία για την τοποθέτηση των διαχωριστικών στα εκδοτήρια και μέχρι αύριο (σ.σ σήμερα) θα έχουν τοποθετηθεί και οι ενημερωτικές σημάνσεις στο εσωτερικό των Μουσείων», ανέφερε η κα Γιούνη

  Αντίστοιχα και στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως σε αυτόν της Δωδώνης, συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων τουλάχιστον 1,5 μέτρου, ενώ επιπλέον μέτρα έχουν ληφθεί και τηρούνται στο χώρο όπου εξελίσσονται οι εργασίες για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου.

  Οι εκθέσεις

  Τόσο στο Αρχαιολογικό, όσο και στο Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και στην αίθουσα «Δημ. Κωστάντιος» στο Ιτς Καλέ, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν και οι περιοδικές εκθέσεις που είχαν ξεκινήσει πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

  Πρόκειται για την έκθεση «αργυροφεγγής – Τα αργυρά των Ιωαννίνων» που φιλοξενείται και στο Αρχαιολογικό και στο Βυζαντινό Μουσείο, την έκθεση «Ο καιρός της Επανάστασης – Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Μπαϋρον», που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιτς Καλέ και τέλος για την έκθεση «Ήπειρος – Μητροπόλεις και αποικίες – Τα άκρα του αρχαίου κόσμου», που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ