Δευτέρα 22.04.2024
More

  Σε φάση ανασυγκρότησης ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και ευρωεκλογών

  Τρεις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τους επόμενους μήνες.

  Η πρώτη πρόκληση είναι το συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο, η δεύτερη, η πορεία και το αποτέλεσμα αντίστοιχα των ευρωεκλογών και η τρίτη η προσπάθεια εσωτερικής ανασυγκρότησης μετά την αποχώρηση των βουλευτών που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά. Εφόσον το κόμμα καταφέρει να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις τότε θα είναι έτοιμο να κάνει τη μεγάλη επιστροφή για την πολιτική ανατροπή στη χώρα απέναντι στην Κυβέρνηση της Ν.Δ και τον Κυρ. Μητσοτάκη.

  Αυτά ήταν τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φάμελλου που βρέθηκε την Κυριακή στα Ιωάννινα και ήταν ο ομιλητής στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου αλλά και με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

  Στην εκδήλωση της Κυριακής παρέστησαν ακόμη η βουλευτής Άρτας και Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μαρ. Κάτσης καθώς επίσης στελέχη και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο.


  Ο κ. Φάμελλος στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ανάγκη επίτευξης της πολιτικής ανατροπής στη χώρα και πως μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την πετύχει. «Το μήνυμα και από τα Γιάννενα είναι πως είμαστε όρθιοι, υπερήφανοι και πως δε χρωστάμε τίποτε σε κανέναν, Λυτοί και δεμένοι τάσσονται απέναντί μας από την αρχή γιατί τους πειράζει που 150.000 μέλη προσήλθαν στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας», σημείωσε.
  Συνεχίζοντας ο κ. Φάμελλος σχολίασε την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία ξεκινώντας από την πρωτογενή παραγωγή και την παιδεία και φτάνοντας στην υγεία και στο κράτος δικαίου.

  «Ποιος θα πει ότι άδικα βρίσκονται στους δρόμους οι αγρότες ή οι φοιτητές; Αλλά η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ποια είναι; Τα νέα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων στην ενέργεια, στα διυλιστήρια, η απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας και το άνοιγμα της πόρτας στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μήπως τα ίδια και χειρότερα δεν γίνονται στο κράτος δικαίου με την επίθεση στις Ανεξάρτητες Αρχές για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών; Θα απαντήσει κάποια στιγμή η Δικαιοσύνη ποιος και γιατί παρακολουθούσε τους υπουργούς, τον κ. Ανδρουλάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ;», αναρωτήθηκε.

  Στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε πως είναι μείζον πολιτικό πρόβλημα το ότι ο υπουργός κ. Βορίδης θέτει ζήτημα συνταγματικότητας για ένα Νόμο. «Αν πει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ οτιδήποτε γίνεται μεγάλος ντόρος, ενώ όταν έρχεται ο υπουργός Επικρατείας και θέτει θέμα αντισυνταγματικότητας για ένα νομοσχέδιο, δεν τρέχει τίποτε. Είναι τεράστιο πολιτικό πρόβλημα για τη χώρα ότι η Κυβέρνησή της δείχνει να μην έχει συνοχή», ανέφερε.

  Οι αποχωρήσεις και οι αιχμές

  Απευθυνόμενος στο κοινό, ζήτησε να συμμετέχουν στον προσυνεδριακό διάλογο και να δηλώσουν και υποψηφιότητα για το συνέδριο, κάλεσε σε υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και επιτέθηκε στους βουλευτές που αποχώρησαν για να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό φορέα. «Το σημαντικό πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει ο οδοστρωτήρας Μητσοτάκη, εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να αδυνατίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Οι αποχωρήσεις είναι απέναντι στο συμφέρον της κοινωνίας για να εξυπηρετηθούν προσωπικές διαδρομές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  Προηγήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από την Όλγα Γεροβασίλη και τον συντονιστή της ΝΕ Ιωαννίνων Σαβ. Δημητριάδη που επέμειναν και αυτοί στην ανάγκη της μαζικής συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο.

  Τίμησαν τη μνήμη του Τ. Ζαγορίσιου

  Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του αγωνιστή της Αριστεράς στην περιοχή των Ιωαννίνων Τάκη Ζαγορίσιου που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 93 ετών.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ