Πέμπτη 13.06.2024
More

  Τα Γιάννενα γιόρτασαν με λαμπρότητα την 25η Μαρτίου

  Με τη λαμπρή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στα Ιωάννινα με αφορμή την 203η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 παράλληλα με τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

  Χιλιάδες μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων, ο Σύλλογος Κυπρίων φοιτητών και σπουδαστών, καθώς επίσης τμήματα των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Ερυθρού Σταυρού, των Προσκόπων και τέλος τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων σε άψογους σχηματισμούς έστειλαν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ενώ τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε η βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα.

  Στα μηνύματά τους με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου η υφυπουργός κα Κεφάλα και η βουλευτής Τρικάλων και εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κα Παπακώστα στάθηκαν στην ανάγκη της επίτευξης της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.

  «203 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και την εθνική παλιγγενεσία, σύσσωμος ο ελληνικός λαός αποτίνει φόρο τιμής σε όλους εκείνους που δεν ύψωσαν μόνο το λάβαρο της Επανάστασης, αλλά όρθωσαν το ηθικό τους ανάστημα απέναντι στην τυραννία και την δουλεία αιώνων υπό τον οθωμανικό ζυγό.

  Οι Έλληνες επαναστάτησαν και νίκησαν, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο Κράτος, μεγάλωσε τα σύνορά της μέσα από διαρκείς αγώνες που μάτωσαν και τις επόμενες γενιές στα πεδία των μαχών και σήμερα, είναι μία ευρωπαϊκή χώρα ελεύθερη, δυνατή, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη, με διακριτό και σημαίνοντα γεωπολιτικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και δη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

  Το επίτευγμα αυτό οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, δυναμώνοντας κι άλλο την πατρίδα μας σε όλα τα πεδία της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής», ανέφερε στη δήλωσή της η κα Κεφάλα.

  Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν επίσης και τα μηνύματα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Ιωάννη Τσίμαρη, της βουλευτού της Νέας Αριστεράς Μερόπης Τζούφη, του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.

  Εθιμοτυπική «στέγη» στα Γιάννενα για την κα Παπακώστα

  Η παρουσία της βουλευτού Τρικάλων της Ν.Δ κας Παπακώστα προκάλεσε έκπληξη με το σκεπτικό πως δεν είχε καν γίνει γνωστή εκ των προτέρων, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσωπούσε στις επετειακές εκδηλώσεις, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα.

  Η κα Παπακώστα επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στην εκλογική της περιφέρεια, στην πόλη των Τρικάλων, όμως την προηγούμενη εβδομάδα οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη με ανακοίνωσή τους ζήτησαν από την κα Παπακώστα να μην παραστεί, με αφορμή τη στάση της ως αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα. Αν παρόλα αυτά όπως επισήμαναν, επέλεγε να παραστεί στις εκδηλώσεις, τότε ζητούσαν από τους μαθητές και όσους συμμετείχαν στην παρέλαση να μην στρέψουν το κεφάλι τους προς την πλευρά των επισήμων παρελαύνοντας μπροστά από την εξέδρα. Η κα Παπακώστα επέλεξε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά στο σκηνικό έντασης και δεν παρέστη στην εκλογική της περιφέρεια, και μάλιστα από τη δύσκολη θέση την έβγαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, τον οποίο και εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις των Ιωαννίνων.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ