Τρίτη 18.06.2024
More

  Ζήτημα ασφάλειας των οδηγών εξαιτίας της ελλιπούς σήμανσης

  Μείζον ζήτημα για την ασφάλεια των οδηγών, Ι.Χ. και δίκυκλων, τίθεται σε αρκετά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, εξαιτίας της ελλιπούς σήμανσης

  Ο «Ανεξάρτητος» παρουσιάζει, ενδεικτικά, αρκετά σημεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η Λ. Δωδώνης και η Παπανδρέου, όπου απουσιάζει η σήμανση για την απαγόρευση αναστροφής των οχημάτων, ενώ στην οδό Καλπακίου δεν υπάρχει σήμανση πως πρόκειται για μονόδρομο.

  Μείζον ζήτημα για την ασφάλεια των οδηγών, Ι.Χ. και δίκυκλων, τίθεται σε αρκετά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, εξαιτίας της ελλιπούς σήμανσης.

  Ειδικότερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, που σήμερα παρουσιάζει ο «Α», η έλλειψη των απαραίτητων πινακίδων, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε τροχαία ατύχημα, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων.

  Μάλιστα, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως για τα περισσότερα σημεία, όπου παρουσιάζεται έντονη επικινδυνότητα, η Τροχαία Ιωαννίνων έχει ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες – για την τοποθέτηση των πινακίδων – υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίες παρά το γεγονός πως έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα (σ.σ. ακόμη και δυο μήνες σε κάποιες περιπτώσεις), δεν έχουν επιληφθεί του θέματος και δεν έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση των απαραίτητων και αναγκαίων ενημερωτικών πινακίδων.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις που θα αναφέρουμε στο ρεπορτάζ, οι σχετικές πινακίδες απουσιάζουν γιατί «έπεσαν» εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος που συνέβη στα επικίνδυνα αυτά σημεία.

  Ενδεικτικά αναφέρουμε λοιπόν σήμερα την οδό Παπανδρέου, στο ύψος του Ταχυδρομείου, όπου απουσιάζει η πινακίδα που υπήρχε εκεί για την απαγόρευση αναστροφής των οχημάτων, τη διασταύρωση των οδών Λεωφόρου Δωδώνης και Καλιάφα, όπου επίσης δεν υπάρχει πλέον σήμανση για απαγόρευση αναστροφής, αλλά και στην οδό Καλπακίου, όπου δεν υπάρχει καμία σχετική σήμανση που να ενημερώνει τους οδηγούς αυτοκινήτων και δίκυκλων πως πρόκειται για μονόδρομο!

  Επίσης, σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ τόσο του «Α», όσο και του Ioannina TV, μείζον ζήτημα υπάρχει και στην οδό Θουρίων, λίγο πριν τη Βρυσούλα, όπου δεν υπάρχει καμία σχετική σήμανση για το αν πρόκειται για έναν δρόμο όπου επιτρέπεται η άνοδος ή η κάθοδος των οχημάτων, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα στενή σε πλάτος οδό, όπου ακόμη και σήμερα τα οχήματα και ανεβαίνουν, αλλά και κατεβαίνουν με ορατό τον κίνδυνο ακόμη και μετωπικής σύγκρουσης, έστω και με λίγα χιλιόμετρα!

  Συμπερασματικά, κρίνεται αναγκαίο η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών να κινηθεί άμεσα για την τοποθέτηση των αναγκαίων πινακίδων, τόσο στα προαναφερόμενα σημεία, όσο και σε αρκετούς ακόμη δρόμους της πόλης, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα, καθώς αποδεικνύεται πως στους συγκεκριμένους δρόμους η Τροχαία Ιωαννίνων, έχει ήδη κληθεί αρκετές φορές για τέτοια συμβάντα.

   

  Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

  Από την εφημερίδα «Ανεξάρτητος»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ