Δευτέρα 21.09.2020
More

  Αποχρώσεις- Πώς δικαιολογούνται οι αλλαγές στη θητεία

  Περί στρατού, δύο πράγματα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ότι εξετάζονται: Η αύξηση της θητείας και η υποχρεωτική στράτευση στα 18. Είναι τόσο παλιές αυτές οι προτάσεις, που αναρωτιέσαι τι συζητάνε στα κυβερνητικά επιτελεία. Γιατί όχι μόνο τίποτα νέο δεν φέρνουν, αλλά δεν έχουν καν ένα στοιχείο οράματος, έμπνευσης. Εκτός αν δεν μας τα έχουν παρουσιάσει ακόμα.

  Γιατί οι κυβερνήσεις που μείωσαν τη θητεία στα σημερινά όρια που έχουν γίνει κοινωνικά ευρέως αποδεκτά, είχαν και αυτές τις αναλύσεις τους, που δεν βλέπουμε να μπαίνουν ισοβαρώς στο τραπέζι σήμερα. Γιατί το κύριο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το σε τι χρειάζεται ένας κληρωτός μετά το διάστημα της εκπαίδευσής του. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ίσως ότι χρειάζονται κι άλλες περίοδοι εκπαίδευσης μετά το τέλος της θητείας (νέα όπλα, νέες ανάγκες κλπ), αλλά όταν κάποιος στρατιώτης μάθει όσα είναι να μάθει, γιατί πρέπει να μένει σε ένα στρατόπεδο; Τις εξειδικευμένες εργασίες τις επιτελούν άλλωστε επαγγελματίες, καταξιωμένοι στα μάτια της κοινής γνώμης και χωρίς κανείς να έχει αμφισβητήσει το έργο τους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και πλούσιο αριθμό προσλήψεων μάλιστα ακριβώς επαγγελματικού προσωπικού.

  Μπορεί να αλλάξει κάτι με τη θητεία, μόνο αν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ότι αλλάζει και η φύση του στρατού μας, ότι έχει τα χαρακτηριστικά εγρήγορσης που έχει ο στρατός του Ισραήλ για παράδειγμα ή η κατάσταση μετά την εισβολή και την παράνομη κατοχή εδάφους από τους Τούρκους στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα πάντως ούτε αυτή η κυβέρνηση δέχεται ότι έχουμε παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτές τις χώρες. Κατά συνέπεια και μέχρι η κυβέρνηση να παρουσιάσει τα στοιχεία που διαθέτει για τις σκέψεις της, δεν βλέπουμε να χρειάζεται καμία αλλαγή στη θητεία.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του- Κατέληξε ο 40χρονος συγχωριανός

  Συνελήφθη πριν από λίγο στη γέφυρα του Σκεπαστού, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Μυρσίνη Πρέβεζας, ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του και άλλον έναν συγχωριανό το Σάββατο

  Επιδημία…καταλήψεων στα σχολεία- 18 στην Ήπειρο

  «Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην μας αγγίζει, ευτυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά αυτή των καταλήψεων», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης

  Τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός»

  Παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις πληγείσες από τον κυκλώνα περιοχές

  Ο Δήμος Ιωαννιτών στην εποχή της ΙΡΙΔΑΣ

  Σε πλήρη εφαρμογή και λειτουργία βρίσκεται από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ»

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.