Δευτέρα 21.09.2020
More

  Αποχρώσεις- Ο Δήμος πρέπει να αποφασίσει τη διαδικασία για την πλατεία

  Επανερχόμαστε στο θέμα της πλατείας αφού επανήλθε η δημοτική αρχή και άνοιξε ξανά τη συζήτηση. Ανταποκρινόμενος με έναν θετικό τρόπο στην πρόταση της Τ. Καλογιάννη, για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις, χτες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα διαμορφώσει σύντομα την άποψή της και θα έχει και μία ακόμα συνάντηση με τη μελετητική ομάδα. Δεν έδωσε – και σωστά- απόλυτη απάντηση σε ερωτήματα όπως ποιος εκφράζει την πλειοψηφία όταν κρίνονται τέτοια ζητήματα και ποιος κρίνει τις προτάσεις: ο ειδικός, ο πολίτης και πώς.

  Παρ’ όλα αυτά, κάποια στιγμή λαμβάνονται και αποφάσεις και αυτό είναι μέσα στις αρμοδιότητες ενός Δήμου.

  Στο δημοτικό συμβούλιο το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει συζητείται το θέμα, το όρισε ο Θωμάς Μπέγκας επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος, όταν επί των ημερών του, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, μία διαδικασία που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν και έδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Υπάρχουν δηλαδή συγκεκριμένα δεδομένα σε αυτή τη συζήτηση.

  Τι σημαίνει αυτό κατά τη γνώμη μας; Ότι για τον Δήμο Ιωαννιτών είναι μονόδρομος ή να αποδεχτεί τα αποτελέσματα αυτού του διαγωνισμού με τις πιθανές προτάσεις του ή να τα απορρίψει- κι άραγε με ποια διαδικασία;- και να προκηρύξει έναν νέο διαγωνισμό.

  Στο επίπεδο της συζήτησης, αν επιστρέψει το ερώτημα για ενοποίηση χώρων της πλατείας πχ με το Ρολόι, το τι θα γίνει με την κυκλοφοριακή μελέτη, ειδικά αν διακοπεί η κυκλοφορία μπροστά από την Περιφέρεια ή πώς θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και πώς θα συνδυαστεί το προαύλιο της περιφέρειας, αυτά όλα και πολλά ακόμα που τίθενται είναι θέματα που έχουν λύσεις και δεν επηρεάζουν το κεντρικό ζήτημα είναι το πώς και γιατί της ανάπλασης της πλατείας.

  Όσο για το χρώμα της πλατείας που σε κάποιους μοιάζει πολύ μαύρο στα σχέδια, θυμίζουμε ότι πολλοί αντιδρούσαν και για το κονίαμα ή το «άσπρο» των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης και έπεσαν τελείως έξω- η αναστήλωση είναι ένα εξαιρετικό έργο διεθνώς αναγνωρισμένο που το χαίρεται ήδη ο κόσμος.

  Το κρίσιμο για την πλατεία είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το έργο. Γιατί οι υποκειμενικές απόψεις- όλοι στην Ελλάδα έχουμε μία άποψη για κάθε τι που δεν ξέρουμε- μπορεί να είναι άπειρες, αλλά η διαδικασία μία. Και αυτή τη διαδικασία στη λήψη της απόφασης πρέπει να αποφασίσει ο Δήμος καταρχάς, αν θέλει να έχει και περιεχόμενο. Δεν έρχεται πάντως εν κενώ, ούτε βρήκε άδεια συρτάρια, αντίθετα υπάρχει βάση συζήτησης.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του- Κατέληξε ο 40χρονος συγχωριανός

  Συνελήφθη πριν από λίγο στη γέφυρα του Σκεπαστού, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Μυρσίνη Πρέβεζας, ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του και άλλον έναν συγχωριανό το Σάββατο

  Επιδημία…καταλήψεων στα σχολεία- 18 στην Ήπειρο

  «Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην μας αγγίζει, ευτυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά αυτή των καταλήψεων», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης

  Τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός»

  Παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις πληγείσες από τον κυκλώνα περιοχές

  Ο Δήμος Ιωαννιτών στην εποχή της ΙΡΙΔΑΣ

  Σε πλήρη εφαρμογή και λειτουργία βρίσκεται από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ»

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.