ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
Με ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, και τις εκκλήσεις του κυβερνώντος κόμματος για συναινέσεις να πέφτουν στο κενό, ξεκίνησε, την Τετάρτη, στη Βουλή η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με βάση την πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές της Ν.Δ..
Η πρεμιέρα της συζήτησης σημαδεύτηκε από αλληλοκατηγορίες και έντονους διαξιφισμούς, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους τόσο για το περιεχόμενο των προτάσεων, όσο και για την ακολουθούμενη διαδικασία, αποτυπώνοντας και το βαθύ χάσμα ανάμεσά τους.
Η Ν.Δ. απηύθυνε έκκληση για θεσμικές συναινέσεις και υπέρβαση των κομματικών αντιπαραθέσεων, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία αποτελεί ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό του συνταγματικού χάρτη της χώρας, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, αμφισβητώντας τόσο τις προθέσεις της όσο και τη χρονική συγκυρία της πρωτοβουλίας.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «POSOKANEI» ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Μέσα στις επόμενες ημέρες «έρχεται» η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα μπορούν να γνωρίζουν online, ανά πάσα ώρα και στιγμή, πόσο κοστίζει ένα προϊόν ή ένα πακέτο προϊόντων σε κάθε σούπερ μάρκετ, καθώς και πόσο κοστίζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Με το «PosoKanei» θα μπορεί ο κάθε καταναλωτής να βλέπει ποια είναι η πραγματικότητα, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει προαναγγείλει το υπουργείο εδώ και καιρό, με φόντο τις ανατιμήσεις που έφερε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα έχουν πρωταγωνιστκό ρόλο και στη νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ με όνομα «Agro-Verify», η οποία θα αποκαλύπτει την πορεία της τιμής από το χωράφι, στο ράφι.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή.
ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ MYDATAAPP
Σημαντικές νέες δυνατότητες και λειτουργικές βελτιώσεις είναι πλέον διαθέσιμες στην εφαρμογή για κινητές συσκευές myDATAapp. Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η νέα αναβάθμιση ενισχύει τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και διευκολύνει την ομαλή ένταξη των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις της Β’ Φάσης της Ψηφιακής Διακίνησης Αποθεμάτων.
Η νέα έκδοση (1.0.18.29) εμπλουτίζεται με λειτουργίες που αφορούν τόσο την έκδοση παραστατικών διακίνησης όσο και την ψηφιακή παρακολούθηση και ιχνηλασιμότητά τους, μέσω σάρωσης QR code ή επιλογής του κατάλληλου κουμπιού. Έτσι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, διασφαλίζεται η πλήρης εναρμόνιση με το ισχύον φορολογικό πλαίσιο, ενώ -σε συνδυασμό με τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της υποχρεωτικής εφαρμογής της Β’ Φάσης- παρέχεται στις επιχειρήσεις μια εκτεταμένη δοκιμαστική περίοδος σε πραγματικές συνθήκες.
Από την εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος της Ηπείρου» 11-6-2026







