Δευτέρα 15.08.2022
More

  Νέο… τηλεγράφημα

  Δυνατός είσαι όταν πολεμάς να διαλυθεί η κάθε ομίχλη. Δυνατός είσαι όταν αντέχεις τη βροχή που είναι φτιαγμένη από το βαρύ ύδωρ της απελπισίας. Δυνατός είσαι όταν αντέχεις το χιόνι που είναι φτιαγμένο από μολύβι που σφαγιάζει το μυαλό κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Δυνατός είσαι όταν αντέχεις τις θύελλες και γύρω σου υπάρχει ένας ουρανός χωρίς μέλλον, κι ένα έδαφος φτιαγμένο από λάσπη! Δυνατός είσαι όταν αντιμετωπίζεις τα λυσσασμένα  σκυλιά που απειλούν την ιδιοκτησία του εαυτού σου, την ελευθερία σου, την ελευθερία των σκέψεών σου και των άλλων! Δυνατός είσαι όταν δεν δέχεσαι να είσαι ένας αριθμός, και ο  θρήνος σου μετοχή σ’ αυτό που λέγεται κέρδος! Δυνατός είσαι όταν βλέπεις τους εφιάλτες όλων των παιδιών.

  Μου αρέσουν όσοι με τη μεγάλη ανάσα τους σαρώνουν όσους δεν νοιώθουν τη χαρά της αγάπης και τη δύναμη της δημιουργίας, για τον κάθε άλλο! Μου αρέσουν όσοι εμποδίζουν “εκείνους” που διαλύουν και ξεπουλάνε τη χώρα μας! Μου αρέσουν όσοι δίνουν  μάχες κατά της πανδημίας και όσοι σβήνουν πυρκαγιές μα πιο πολύ όσοι προνοούν! Μου αρέσουν όσοι δίνουν λύσεις στα προβλήματα του πολίτη και ανάσες στους εργαζόμενους! Μου αρέσουν όσοι πιστεύουν στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, και όσοι αντιστέκονται στο ληστρικό ασφαλιστικό σύστημα.

  Δεν μου αρέσουν όσοι αφήνουν να σαπίσει το ΕΣΥ και ξηλώνουν κάθε είδος προστασίας των εργαζομένων! Δεν μου αρέσουν όσοι ξεπουλάνε τις δημόσιες υποδομές ενέργειας! Θα είναι πάρα πολύ  παράξενο να ιδιωτικοποιηθεί  η παροχή νερού! Δεν μου αρέσουν όσοι δεν ενδιαφέρονται για το ότι ακριβαίνουν τα είδη διατροφής!

  Δεν μου αρέσουν όσοι δεν τους νοιάζει ο λογαριασμός της ΔΕΗ (θα μείνει το Δ;). Μένω μακριά από εκείνους που δεν τους κόφτει αν υπάρχουν σχολεία, δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, νοσοκόμοι, πυροσβέστες.

  Οι άνθρωποι είναι ψυχές. Ωραίο είναι να πολεμάς να διαλυθεί η κάθε ομίχλη.

   

  Γιώργος Μακρίδης

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ